Toiduliit korraldas eile, 16. septembril Kalamaja Kokaklubis Eesti toidutööstuse käekäiku mõjutavate ühiskonnategelaste ja tippjuhtide ühiskokkamise, kus iga osaleja valmistas ühe tunni jooksul oma lemmikroa.

Põllumajandusminister valis selleks veise välisfileest böffi, Riigikogu liige Helir-Valdor Seeder rosina-kohupiima piruka, Riigikogu liige Imre Sooäär marjadega kamakohupiimavahu, HKScan Estonia Rakvere lihakombinaadi juht Teet Soorm verivorsti köögivilja vormi ning Leiburi juht Asso Lankots halvaa röstikad.

Riigikogu liikmed kokkamas 2014

Parima koka tiitli pälvis ajakirjanike poolt põllumajandusminister Ivari Padar. Parima pala tiitel läks Imre Sooäärele metsamarjadega kamakohupiimavahu eest.

Riigikogu liikmed kokkamas 2014

Ühise toiduvalmistamise eesmärgiks oli juhtida avalikkuse tähelepanu Eesti toidule ja selle kvaliteedile. Üritus tipnes põllumajandusministri ja Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa kokkuleppega viia järgmise aasta septembris läbi Eesti toidu kuu. 

Riigikogu liikmed kokkamas 2014

Riigikogu liikmed kokkamas 2014

Riigikogu liikmed kokkamas 2014

Riigikogu liikmed kokkamas 2014

Riigikogu liikmed kokkamas 2014