Tänases vegan neljapäevas astub üles Maryliis Teinfeldt, kes väljendab ennast blogis Nullkulu.

Kreemine suhkruherne tofu pasta

Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: kahele

Vahendid:

200 g pastat, sobib ka gluteenivaba või täisterajahu pasta
1 väike sibul
250 g maitsestamata tofut, parim valik on kodumaine Bonsoya tofu
5 spl sojakastet
1 suur paprika
peotäis suhkruherneid
100 g kirsstomateid
200 g sojakoort, näiteks Alpro köögikoor
50 - 100 g maitsepärmi
soola
pipart
õli praadimiseks

Meetod:

Enne kui asud praadimise ja kuumutamise juurde, on tarvis teha mõned ettevalmistused. Esmalt pane pasta keema soolvette. Pea silmas, et keeduvesi peab olema sama soolane kui merevesi. Senikaua kuni pasta keeb, haki sibul, lõika kuubikuteks paprika ning poolita kirsstomatid.

Enne tofu lõikamist kuivata tofu puhta käterätikuga või majapidamispaberiga, kuni vett sellest enam välja ei tule. Piisab paarist tugevamast pigistusest. Peaasi, et sa tofut ei murenda! Kui tofu on kuiv, lõika teine kuubikuteks.

Pane pann kuuma. Lisa õli ning pruunista sibul. Lisa hulka tofu ning kuumuta teist senikaua, kuni tofu läheb krõbedaks. Sega juurde sojakaste, paprika, suhkruhernes, kirsstomatid. Seejärel kalla pannile sojakoor. Lase paprikal pehmeks küpseda, maitsesta aegamisi maitsepärmi, soola ja pipraga. Maitsepärmi kasutades pole tarvis koonerdada.

Kaste peaks valmis saama samal ajal kui pasta. Nõruta pasta, loputa kergelt külmas vees ning kalla kastmega kokku.

Serveeri pastarooga kuumalt, jahvata peale värsket pipart ning raputa peale maitsepärmi.

Jaa valmis teine ongi! Head isu.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - kreemine suhkruherne tofu pasta
Jaga: