Laupäeval, 30. aprillil antakse Suuremõisa lossis Hiiumaale üle rändkahvel, millega kuulutatakse avatuks Hiiumaa maitsete aasta. Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatakse alates 2016. aastast valima Eesti toidupiirkondi.
- Toit ja aiandus
- 29. aprill 2016
„Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,“ ütles Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp.
„Hiiumaa maitsete aasta aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha. Eesti erinevates piirkondades toodetakse ja valmistatakse omanäolist toitu, peame õppima seda ise paremini väärtustama ja välja pakkuma,“ lisas Raudsepp.
Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli ja rändkahvli, mis hakkab koos tiitliga liikuma mööda toidupiirkondi.
Hiiumaa maitsete aasta raames avatakse 1. mail Kärdlas ka Eesti Toidutee, mis ühendab üle 120 maapiirkondade toitlustusasutust üle Eesti. Toidutee ettevõtted pööravad tavapärasest suuremat tähelepanu Eesti kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.
Hiiumaa maitsete aastat veab Maaeluministeerium koostöös MTÜ-ga Eesti Maaturism, Hiiumaa Turismiliidu, MTÜ-ga Hiiukala, MTÜ-ga Hiidlaste Koostöökogu, Hiiu Maavalitsuse, SA-ga Tuuru ja Hiiu vallaga.
Lähemalt Hiiumaa maitsete aasta kohta www.eestitoit.ee ja www.facebook.com/Eestitoit.
Hiiumaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud kava raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, mullu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva ja mullu septembris toimunud Eesti toidu kuu.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta