On mugav minna poodi, pista maitsestatud kohupiimakreem korvi ning jagada seda hiljem magusamaiaste pereliikmetega. Paraku kaasnevad selle mugavusega ka mõned miinused. Kõige suurem miinus on see, et me ei oma kontrolli toote koostise üle. Me ei saa otsustada, kas ja kui palju me suhkrut lisame, kas me tahame kunstlikke maitse-, lõhna ning säilitusaineid. Me ei saa otsustada ka selle üle, kas teha paksem või vedelam kreem. Ainus ja väga kerge lahendus on teha kohupiimakreemid ise.

Esimese hooga võib kohupiimast koduse magustoidu tegemine keeruline tunduda, aga tegelikult on see kõik väga lihtne ja kiire.

Kohupiimakreemid võib oma olemuselt jagada kahte gruppi, mida saab omavahel ka kombineerida. Olemas on maitsestatud ja lisanditega variandid.  

Milliseid maitseaineid või lisandeid kreemis kasutada, sõltub sööjate ja ka tegija oskustest ning soovidest. Igal juhul on koduste kohupiimakreemide valik palju laiem kui poodides pakutav. Soovi korral võite kasutada mahedat kohupiima ja ka mahedaid lisandeid ning maitseaineid.

Bioneer toob siinkohal ära kolm väga lihtsat kohupiimamagustoidu retsepti. Magustoidud saab valmis mõne minutiga. Retseptis antud koguseid võite ise oma suva ja maitse järgi muuta. Head katsetamist!

Kohupiimakreem
Pildistas Katrin Lipp, www.bioneer.ee

Kohupiimakreem rosinatega (1ports)

  • Asetage kaussi 150g kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.

  • Lisage kohupiima vedeldamiseks vastavalt teie eelistustele 50-100g maitsestamata jogurtit. Jogurti võib asendada ka sobivas koguses hapukoore, peti või piimaga.

  • Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega.

  • Segage kreemi kas käsitsi või saumikseriga, kuni saate ühtlase massi.

  • Lisage nii palju rosinaid, kui te soovite. Rosinad on enne kreemile lisamist parem puhtaks pesta. Kui Teile ei meeldi kreemi sees kuivanud rosinad, siis leotage rosinaid mõnda aega enne kasutamist.

  • Kaunistage kreemi rosinatega.
  • Head isu!


 Kasulikud nipid

  • Rosinad võite asendada muude kuivatatud puuviljadega.

  • Kohupiimakreemi sisse sobivad ka värsked ja külmutatud marjad.

Kohupiimakreem kakaoga (1 ports)

  • Asetage kaussi 150g kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.

  • Lisage kohupiima vedeldamiseks vastavalt teie eelistustele 50-100g maitsestamata jogurtit. Jogurti võib asendada ka sobivas koguses hapukoore, peti või piimaga.

  • Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega.

  • Lisage ½-1 teelusikatäit kakaod. Parem on eelistada võimalikult puhast kakaod.

  • Segage kreemi kas käsitsi või saumikseriga, kuni saate ühtlase massi.

  • Kaunistage kreemi kakaoga.
  • Head isu!

 Kasulikud nipid

  • Kui teete kodus kakaod lahustuva kakaojoogi graanulitest või pulbrist, siis ka need sobivad kreemi sisse segamiseks, kuigi nad pole nii tervislikud. 

  • Magusa kakaojoogi graanulite või pulbri kasutamise korral kaaluge suhkrust loobumist, sest kakao on juba magus.

  • Te võite kakao asendada moosiga.

Saleneja kohupiim pirniga (1 ports)

  • Asetage kaussi 150g kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.

  • Riivige kohupiimale lisaks 1-2 pehmet suurt pirni. Pehmet pirni on väga lihtne riivida.

  • Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega. Kuna pirnid on niigi magusad, siis võib juhtuda, et te ei vajagi lisaks suhkrut. Maitske toitu enne suhkru lisamist!

  • Segage kreemi kas käsitsi (siis jäävad suuremad tükid) või saumikseriga.

  • Kui kohupiima magustoit tundub teile liiga lahja või pirnidest eralduv mahl ei teinud magustoitu piisavalt vedelaks, siis lisage ka jogurtit või hapukoort. Segage uuesti.

  • Head isu!