Infobuklettides „Vali mahepiimatooted“ ja „Vali maheteraviljatooted“ selgitatakse mahepõllumajanduse sisu ja pakutakse mahetoorainest roogade retsepte. Info- ja retseptilehed on kättesaadavad veebis ning trükituna mahepoodides. Maheorganisatsioonid Saare Mahe ja Eesti Maheteravili soovivad nende väljaannetega tõsta inimeste huvi mahetoidu vastu ja ärgitada mahetoorainest toitu valmistama. Retseptid on tuntud kokkade Ants Uustalu ja Angelica Udekülli looming.

Maheteraviljatoitude retseptide autor on Angelica Udeküll. „Viimaste aastatega on maheteraviljatoodete valik märksa rikkalikumaks muutunud. Lisaks kaerale, nisule ja rukkile võiks kindlasti proovida odra-, tatra- ja speltanisutooteid,“ rääkis Angelica Udeküll. „Mahetoidu juurde on mind toonud selle kvaliteet. Mulle meeldib teadmine, et tarbin puhast toitu, mis on hoole ja armastusega kasvatatud ja kõike seda üleliigse putukamürgi või säilivust pikendavate lisaaineteta,“ sõnas Udeküll.

Mahepiimatoodetest toitude retseptide autor Ants Uustalu jaoks on oluline teadmine, et mahetooted on kasvatatud või toodetud puhtalt ja tehtud südamega. „Iga amps mahetoodet vähendab sinu ökoloogilist jalajälge siin maailmas,“ vaatab Uustalu mahetoitu laiemas kontekstis.

„Mahetalust pärit vili ja väikesest veskist pärit jahu on hea ja värske. See on nimega vili ja nimega jahu – on teada tema kasvataja, kasvutingimused ja töötleja. Seda võib usaldada,“ ütles Guido Unger  MTÜst Eesti Maheteravili.

Kõik retseptid on koostatud mõeldes eelkõige kohaliku mahetooraine kättesaadavusele ja on jõukohased kõigile.

Nii bukletid kui ka retseptilehed on allalaetavad veebilehel maheklubi.ee rubriigis „Tarbijale“. Tasuta trükised on saadaval suuremates mahepoodides Tallinnas ja Tartus ning neid jagatakse mahetoidu üritustel. Materjalid andsid välja MTÜ Saare Mahe ja MTÜ Eesti Maheteravili  koostöös Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskuse ja Eesti Maaülikooli Mahekeskusega. Toetas Põllumajandusministeerium. 


Materjalide otselink