Kui mahetoidusõbrast Viljandi folgipeo külastajal kõht tühjaks läheb, siis ei pea ta muretsema. Mahe Pagar OÜ letist leidis Bioneer näiteks 30-sendised imehead mannapudrusaiad. Uurisime saiu müünud Arved Mälgandilt, kas mahetoidul ka minekut on.
Kuidas eestlased mahekaupa suhtuvad?
Meie ettevõte on nüüdseks kolm aastat tegutsenud. Ma arvan, et järjest enam inimesi on hakanud teemat endale teadvustama. Varem pidime muudkui rääkima ja rääkima. Oli isegi inimesi, kes ei teadnud, mis on täistera. Nüüd on tekkimas juurde klientuuri, kes on liikumas tavatoidu juurest mahedate valikute poole.
Miks mahehuvilisi on juurde tekkimas?
Tohutult palju on allergiaid. Eriti olen tähele pannud seda noorte perede puhul: allergiliste lastega ollakse lausa hädas. Nii jääbki peredele kaks valikut: kas hakata ise uutmoodi süüa tegema või leida tegijad, kes puhtamat toitu pakuvad.
Kuidas folgi külastajad mahetoitu suhtuvad? Kas nad on pigem teadlikud või ootaksite suuremat huvi?
Ma arvan, et folgikülastajatel on veel arenguruumi. Eks me peaksime ka ise ennast rohkem reklaamima.
Nii, aga kui folgikülastajal kõht tühjaks läheb ja ta tahab mahekoostisosadest pirukat või küpsist, siis palju need teie letis maksavad?
Täistera lihapiruka saab kätte 50 sendiga. Osad saiakesed on 30 senti. Kookokose küpsised maksavad 2 eurot.
Kus kandis te oma pagaritöökojaga paiknete?
Me teeme oma tooteid siinsamas Viljandis: vaid 500 meetrit folgialast, Koidu tänaval.
Kui ostja tahab teie kraami proovida, siis kas ta saab seda teha ainult Viljandis?
Peamiselt saab meie tooteid osta Viljandist, aga juba tellitakse ka mujale. Alles eile saatsime kaupa Võrtsjärve äärde.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta