Pühapäeval, 22. detsembril alustab ETV-s kell 18.00 taas mahetalusid tutvustav saatesari „Mahemaa". Neljas saates käiakse külas kokku kaheksas Eesti mahetalus, kust jõuab meie toidulauale tervislik ökotoit. Iga saate lõpus valmib ka üks roog, kus kasutatakse valdavalt oma talude toodangut.
- Toit ja aiandus
- Merit Mikk, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus
- 19. detsember 2013
Saatesarja „Mahemaa" autor-toimetaja Aivi Parijõgi sõnul olid 2012. aastal valminud saated televaatajate seas populaarsed. „Mahetalude arv kasvab ja huvi nende toodangu vastu ka. Need inimesed, kellest me seekord saateid tegime, on erakordselt sümpaatsed, ettevõtlikud ja nutikad. Aga Mahemaa uute osade tegemise võtsime ette ennekõike seetõttu, et eelmisel aastal eetris olnud sari osutus väga menukaks ja huvi selle teema vastu püsib.“
Esimeses saates, 22. detsembril tutvustatakse maheteravilja- ja seakasvatust Riido Ökotalu ja Mahetooted OÜ näitel. Saate lõpus grillitakse sealiha ja kodumaised maheköögivilju.
27. detsembri saates näeb FIE Ivo Lepiku ja MTÜ Uustlu Värk näitel maheliha- ja piimalambakasvatust ning küpsetatakse ahjus talleliha.
28. detsembri saates saab Taali Mesilas tutvuda mahemesinduse põhimõtetega ja külastada Kalamatsi Meiereid, kust jõuavad tarbijani maitsvad kitsepiimatooted.
29. detsembril on eetris Tammejuure talu oma kanepitoodetega ja näeme, kuidas valmib OÜ Wilawanderi õunamahl.
Saatejuhid on Aivi Parijõgi ja Margus Muld, režissöör Mati Kark. Saated valmisid koostöös MTÜga Saare Mahe ja Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus, toetab Põllumajandusministeerium turuarendustoetuse raames. Saated on järelvaadatavad ETV kodulehelt.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta