Esmakordselt toimuv Lõuna-Eesti maitsete nädal “Metsast taldrikule” ootab 5.-15. novembrini kuues Lõuna-Eesti maakonna toidukohas huvilisi maitseelamustele.
- Toit ja aiandus
- 31. oktoober 2020
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
Ligi 60 toidukohta on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Nii leiab menüüdest näiteks põdrasammalt, kastaneid, tammetõrusid, ulukiliha, kuusevõrseid, angervaksa ja palju muud metsikut. Erimenüü hind on vahemikus 15 – 19 eurot.
Meeldejäävad maitseelamused ootavad külalisi kuues maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda kodulehel www.visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule.
"Inimesele ei ole tähtsamat asja kui toit tema enda kodu ümbrusest. Tootjana üritan ma pakkuda seda toitu, mida olen ise kasvatanud, ja ka tarbijana hindan puhast ja eestimaist toorainet. Maitsete nädal “Metsast taldrikule” on põnev seetõttu, et menüüdes on kasutatud ka sellist toorainet, mida tavaliselt valikust ei leia ja mida on keeruline hankida nagu näiteks kivipuravikud või kuuseriisikad,” ütles Lõuna-Eesti maitsete nädalal osalev Kivitalu peremees Jüri Makarov.
"Metsast taldrikule" sündmuse eesmärgiks on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.
„Esimest korda toimuv maitsete nädal seab esikohale Eesti köögi tugevused – metsasaadused ja väikeettevõtete tooted, mida eestlane peab ise sageli iseenesestmõistetavaks, aga mis panevad Eesti külalised siinsest köögist vaimustuma,“ rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg. „Kuue maakonna koostöö selle sündmuse loomisel pakub külastajale vähemalt 60 põhjust Lõuna-Eestisse tulla, siin ringi liikuda ja nautida nii piirkondlikke maitseid kui ka sügisest Lõuna-Eestit,“ lisas ta.
Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Tartu linn, Tartu Ärinõuandla, Lõuna-Eesti turismiklaster, SA Tartumaa Turism, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, SA Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenduskeskus ja Lõuna-Eesti LEADER tegevusgrupid. Ideekontseptsiooni loomisele aitasid kaasa: Tartu Teaduspark, TÜ Taluturg, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.
Lõuna-Eesti maitsete nädala infot saab jälgida väljaannetest Tartu Postimees, Lõuna-Eesti Postimees ja Sakala.
Tutvu üritusega Facebookis.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta