Selleneljapäevane veganretsept pärineb magustoitude rikkalikust maailmast. Autori leiab ingliskeelsest blogist Love me, feed me.
- Toit ja aiandus
- 14. detsember 2017
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
Koostisained:
3/4 tassi (180 ml) India pähkleid, vähemalt 4 tundi leotatud
2 sl kookosõli
1/3 tassi (80 ml) värskeid või sügavkülmutatud ja sulatatud maasikaid
3-4 sl vahtrasiirupit
1 tl vanilliekstrakti
1/2 tassi (120 ml) tumedat šokolaadi
soovi korral kaunistuseks külmkuivatatud maasikaid
Valmistamine:
Blenderda leotatud pähklid (ilma leoveeta), kookosõli, maasikad, vahtrasiirup ja vanill ühtlaseks kreemiks. Kui segu ei ole piisavalt roosa, lisa veel paar maasikat. Maitse ja lisa soovi korral magustajat.
Vooderda keeksivorm toidukilega ja vala sisse juustukoogimass. Kata toidukilega ja lase sügavkülmas täiesti tahkeks hanguda. Siis tõsta vormist välja ja lõika 32 ruuduks.
Tõsta ruudud küpsetuspaberiga kaetud plaadil tagasi sügakülma. Sulata šokolaad mikrolaineahjus või veevannil ja vala kaussi. Pane valmis ka purustatud külmkuivatatud maasikad.
Võta juustukoogiruudud külmikust. Kasta nad ükshaaval šokolaadi, jälgides, et nad saaks üleni kaetud, aseta plaadile ja riputa peale külmkuivatatud maasikapuru. Pane tagasi sügavkülma, kuni šokolaad on hangunud. Selle asemel, et katta ruudud üleni šokolaadiga, või selle neile ka lihtsalt peale niristada.
Säilita sügavkülmas. Lase enne nautimist paar minutit sulada.
Head maiustamist.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta