Põhja-Tallinna südames Manufaktuuri kvartalis tähistati laupäeval peagi saabuvat sügist meeleoluka õunafestivaliga. Ajaloolised 100-aastased õunapuud pakkusid huvilistele vilju nii söömiseks kui ka siidri valmistamiseks.

Tänavune erakordselt saagikas õuna - aasta andis põhjust Manufaktuuri ajaloolises viljapuuaias taas üks kogukondlik pidupäev korraldada. Festivalilt käis läbi mitusada vihmahooge trotsivat külalist, kellele pakuti lisaks õuntest mahla ja veini valmistamise töötoale osa võtta ka ajaloo- ja tuleviku tuurist – enam kui 120-aastases hoones tegutses kunagi Balti Puuvillavabrik, ent lähiaastail luuakse punakatest tellistest vabrikuhoonesse hoopis kodud. Võistluslikku meelelahutust sai kogeda aga orienteerumis - mälumängul, mille parimaid autasustati igal täistunnil.

Pere pisematele oli festivalil samuti rohkelt tegevusi – supertäringu veeretamise võistlus ja švammipalli mäng pakkusid lastele elevust ja rõõmu. Lisaks said lapsed ka õunamahla valmistamist ise järele proovida: üheskoos korjati õunu, purustati ja pressiti. Kohapeal sai teha ka vahvaid näomaalinguid, mis tõid laste nägudele palju värvi ja naeratusi.

Päeva kulminatsiooniks kujunes aga muusiku ja luuletaja EiKi esinemine, kes oma loominguga lõi festivalile erilise atmosfääri. Tema etteaste pakkus külastajatele nii muusikalist elamust kui ka sügavaid mõtteid läbi luule.

Festivali korraldas kvartali arendaja Hepsor, kes plaanib lähiaastatel anda kvartalile uuendatud ilme ning panustab sellesse, et lisaks mugavatele kodudele tärkaks siin ka kogukonnaelu.

„Ühise kogukonna jõud peitub koostöös ja rõõmus, mida jagame. Õunafestival on suurepärane võimalus tuua inimesed kokku, nautida sügise vilju ja tähistada seda, mis teeb meie kvartali ja naabruskonna siin eriliseks,“ ütles Hepsori Eesti maajuht Mihkel Mäger.

Põhja-Tallinna linnaosavanema Külli Tammuri sõnul seob Manufaktuuri piirkond linnaosa asumid tervikuks. „Seetõttu on oluline, et Põhja-Tallinna südames elu pulbitseks, kogukond oleks aktiivne ning siin toimuksid üritused, mis kutsuvad ka ülejäänud pealinna inimesi meile külla,“ sõnas Tammur ning lisas, et just sellised kogu pere sündmused aitavad hoida piirkonda elavana ning liidavad kogukonda.

Kvartali tuleviku kohta saab täpsemalt lugeda siit.