Selveri Köögi tooted on pakendatud toiduaineid värskena hoidvasse toidugaasi. Toidugaasi pakendamine hoiab toidu värske, tervisliku ning säilitusainevabana – Selveri Köök ei lisa toitudesse säilitusaineid.  Alates aprilli keskpaigast on kõigil Selveri Köögi toodete etikettidel märgitud ka toiteväärtused.

„Valmistoitude pakendamine gaasikeskkonda Selveri Köögis on väga tervitatav nähtus, sest toidugaas pikendab toote realiseerimisaega ohutult,“ sõnas Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi dotsent Tiiu Liebert. „Toidugaasi kasutamisel ei pea toote realiseerimisaja pikendamiseks kasutama säilitusaineid. Samuti ei pea toitu kõrgel temperatuuril kuumutama või külmutama, et see paremini säiliks. Toit on värskem, tervislikum ja säilib kauem, sest toidugaas pidurdab nii keemilist, ensümaatilist kui mikrobioloogilist riknemist.“

Tiiu Lieberti sõnul on toidugaas igati tarbijasõbralik pakendamisviis, mida kasutatakse üle maailma nii liha, kala, puu- ja köögivilja, pastatoodete, leiva, salatite, snäkkide  kui  paljude muude toiduainete pakendamiseks. „Toidugaas on erinev õhust, kuid gaasisegus kasutatakse kolme sama gaasi, mis sisalduvad ka õhus: süsinikdioksiidi, hapnikku ja lämmastikku. Tavaliselt vähendatakse hapniku ja suurendatakse süsinikdioksiidi ja lämmastiku hulka,“ rääkis Tiiu Liebert.

A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saare sõnul pakendatakse Selveri Köögis valmistooted toidugaasiga, sest see pikendab nende säilivusaega ning võimaldab jätta kasutamata tervist kahjustavad säilitusained. „Kinnitan, et Selveri Köök ei lisa mitte ühessegi tootesse säilitusaineid,“ lausus Iivi Saar. „Soovime oma kliendile pakkuda parimat ning anda talle alati ülevaate, mis on toitude sees. Tegelesime ka toodete toiteväärtuste väljaselgitamisega, et kõigil oleks võimalik saada infot 100 g keskmise toiteväärtuse, koguenergia, valkude, süsivesikute, rasvade jm kohta. Alates aprillikuu keskpaigast on kõigil Selveri Köögi toodetel toiteväärtused etiketil ära näidatud.“

„Toidugaasi kasutamine on tarbijale täiesti ohutu ning toob uuendusena kaasa veel parema kvaliteediga toidu,“ sõnas Selveri Köögi juhataja Reet Rum. „Gaasi pakendatud toit säilib pisut kauem kui säilitusaineteta tavataarasse pakendatud valmistoit. Kõik Selveri Köögi toitude kestvuskatsed on tehtud Veterinaar- ja Toiduameti Kesklaboris ning nende ohutus on garanteeritud.“

„Kui klient leiab toote etiketilt koostisainete nimekirjast säilitusaineid, siis on see seepärast, et Selveri Köök märgistab tooteid vastavalt toidu märgistusele esitatavatele nõuetele ning teabe edastamise korrale ja info esitatakse ka liitkoostisosade kohta. See tähendab, kui Selveri Köögi salat sisaldab vorsti ja majoneesi, kirjutame detailselt lahti ka vorsti ja majoneesi koostisosad,“ sõnas Reet Rum.   

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri (www.selver.eu) ketti kuulub 39 kauplust, millest üksteist asuvad Tallinnas, viis Tartus, kolm Pärnus, kaks Narvas ja üks Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Valgas, Jõhvis, Jõgeval, Põltsamaal, Kohtla-Järvel, Hiiumaal, Põlvas, Paides ja Keilas ning 5 Lätis – Rezeknes, Ogres, Kuldigas, Daugavpilsis ja Salaspilsis. Selveri super- ja hüpermarketite kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 3000 inimesele. Ettevõtte 2008. aasta konsolideeritud käive oli 4,3 miljardit krooni, Selveri kauplustes Eestis ja Lätis sooritati möödunud aasta jooksul 28,9 miljonit ostu.