14. septembril Eesti Vabaõhumuuseumis toimunud sügislaadal ja Eesti leiva päeval pälvis parima laadaleiva tiitli Haldjaleib OÜ liha-küüslauguleib. Eesti Leivaliidu eestvedamisel toimunud parima laadaleiva valimisel osales ligi viissada laadakülalist.
- Bioneeri uudised
- 16. september 2014
Konkursi võitnud Haldjaleib OÜ leivameistri Annely Maksani sõnul on saadud tunnustus väiketootjale, kes tegutseb reeglina üksinda ja suuresti oma pere toetusel, väga innustav. „Kes siis veel, kui mitte eilse laadapäeva kohtunik – tarbija – ongi ju meie kõige suurem hindaja. Kui puudub nende toetus ja heakskiit, siis ei ole mõtet seda ametit pidadagi. Seega olen sügavalt liigutatud ja tänulik parima laadaleiva tunnustuse eest ja küpsetan mõnuga edasi ikka järgiproovitud vanade ja ehk ka peagi uute retseptide järgi,“ lisas Maksan.
Eesti Leivaliidu juhi Uno Kaldmäe sõnul on leib eestlastele jätkuvalt südamelähedane, mida näitab suur leivalaadal osalejate hulk. „Oleme leivapäeva koostöös Eesti Vabaõhumuuseumiga korraldanud juba kümme aastat, et tunnustada tublisid leivameistreid ja -tööstusi. Leivalaadal võtsid sel korral omavahel mõõtu 15 erinevat leiba, nende seas oli nii suuremate tööstuste kui ka koduleiva tegijate parimad leivad: puuviljaleivad, lihaleivad, leivad kalaga ning klassikalised rukkileivad. On hea meel anda parima laadaleiva tunnustus üle tublile väiketootjale, keda saadud tunnustus loodetavasti veelgi innustab,“ lisas Kaldmäe.
Eesti leiva päeval valisid külastajad parimat laadaleiba pimetestil, lemmikleiva eest andis oma hääle kokku 494 inimest. Kokku külastas Eesti leiva päeva ja sügislaata Eesti Vabaõhumuuseumis üle kolme ja poole tuhande inimese.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta