Riia Turismiarenduskeskus ja Läti kokkade klubi korraldavad taas projekti “Vaimustavalt hõrk sihtkoht Riia”, mille raames pakutakse Riia parimates restoranides aasta jooksul erimenüüd hooaja valitud toiduainetest. Projekt hõlmab ka kevadise ja sügisese Riia restoraninädala korraldamist.

Riia kevadine restoraninädal toimub 5.–11. mail ning sügisene 13.–19. oktoobril. Nende kahe nädala jooksul pakuvad Riia restoranide kokad spetsiaalselt koostatud kolmekäigulisi eineid, mis koosnevad eelroast, pearoast ja magustoidust - seda kõike taskukohase hinnaga.

„Möödunud aastal esitletud idee Riiast kui Baltimaade toidupealinnast osutus väga edukaks – restoraninädalate jooksul serveeriti üle kümne tuhande eripakkumise. See näitab, et turistid on meie toidukultuurist huvitatud. Koostöös Riia restoranide, kohvikute ja Läti kokkade klubiga jätkame projekti ka sel aastal. Pakume nii kohalikele elanikele kui ka külalistele võimalust maitsta hooaja toiduainetest valmistatud Läti roogasid,“ ütles Vita Jermoloviča, Turismiarenduskeskuse juhatuse liige.

Läbi aasta pakutakse “Vaimustavalt hõrk sihtkoht Riia” raames linna restoranides hooajale vastavalt valitud toiduainetega menüüd. Märtsis, aprillis ja mais pakutakse kevadmenüüsid, mis võimaldavad tutvuda kaasaegse läti köögiga, keskendudes kohapeal toodetud kitsejuustule, jänesekapsale ja kevadkogritsale. Suvemenüüd juunis, juulis ja augustis sisaldavad herneid, jõevähke ja karusmarju. Septembrist novembrini pakuvad restoranid arooniaid, mett ja lesta sisaldavaid toite ning talvel, detsembrist veebruarini on menüüde keskmes kaunviljalised, petersell ja vasikamaks.

Projektis osalevad restoranid ja kohvikud on eristatud spetsiaalse märgi abil ning projekti pakkumised on nende menüüdes eraldi välja toodud. Sellegipoolest jääb osalejate endi otsustada, kuidas täpselt oma unikaalseid roogasid külastajatele esitleda. Restoranide personalil palutakse külastajatele tutvustada mitte ainult eripakkumisi, vaid ka Läti toiduaineid, millest road on valmistatud.

Projekti “Vaimustavalt hõrk sihtkoht” eesmärk on reklaamida Riiat kui Baltimaade toidupealinna ning arendada linna restoranikultuuri. Möödunud aastal osales projektis kokku 30 restorani ja kohvikut, sel aastal on osalevaid toitlustuskohti veelgi rohkem.

Et edendada Riia kulinaarset turismi, soovitakse projekti raames tutvustada Läti pealinna kokakunsti ka välisajakirjanikele. Riia Turismiarenduskeskus viib koostöös välismeediaga läbi mitmeid projekte ning võõrustab Riia turismiarenduse sihtriikide ajakirjanikke, pannes eriliselt rõhku just kohaliku toidukultuuri tutvustamisele.

Vaimustavalt hõrk sihtkoht Riia” projekti kohta lisainfo saamiseks ning osalejate ja nende menüüdega tutvumiseks külastage Riia Turismiarenduskeskuse veebilehte

RIIA TURISMIARENDUSKESKUSEST

Riia turismiarenduskeskus registreeriti Läti äriregistris 28. oktoobril 2009. aastal. Selle asutajad on Riia linnavolikogu, Läti lennufirma airBaltic, Läti Hotellide ja Restoranide Liit ja Läti Turismifirmade Liit. Riia turismiarenduskeskuse eesmärk on edendada turismi ja tutvustada välismaal seda, mida Riial on turistidele pakkuda.

70% Riia turismiarenduskeskuse hääleõigusega osakutest kuulub Riia linnavolikogule ning ülejäänud osanikel – Läti lennufirma airBaltic, Läti Hotellide ja Restoranide Liit, Läti Turismifirmade Liit – on igaühel 10% hääleõigusest. LIVE RĪGA motoks on: “Hea Riia elanikele – hea turistidele!”.

Jaga: