Eesti põllumajandusest tuleb väga kvaliteetset ja puhast toorainet, mida peaksime julgelt kasutama nii oma toidulaual kui tutvustama läbi selle Eestit, ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Tallinna Toidumessi avamisel.
- Toit ja aiandus
- Maaeluministeerium
- 1. november 2013
„Peaksime igapäevaselt kasutama oma puhta looduse ja tervisliku toodangu eelist,“ sõnas minister Seeder. „Eesti toit on tervislik, kvaliteetne ja mitmekesine ning võiks moodustada järjest suurema osa meie inimeste toidulauast.“
Ministri sõnul on ka Eesti toidukultuur järjest enam märgatud ja arenev ka rahvusvahelises pildis. „Me suudame oma toodetut hästi serveerida. Olgu näiteks kasvõi Pädaste, Gloria või teised rahvusvahelist pilku püüdvad restoranid. Eesti eripärast toidukultuuri on märgatud, me peame vaid ise endas veidi kindlamad olema,“ ütles Seeder.
Juba jaanuaris 2014 on Eestil võimalus oma kööki ja toidukultuuri tutvustada partnerriigina Berliinis toimuval maailma suurimal toidu- ja põllumajandusmessil Grüne Woche.
Esimesest Tallinna Toidumessist möödub tänavu 20 aastat. Üritus on kohtumispaigaks ligi 7000le Eesti toiduvaldkonna juhile ja erialaspetsialistile, samuti toiduerialade ametikoolide õpilastele.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta