Rikkalik ja sümpaatne kartulihautis – maitsekad köögiviljadtükid, seente ja läätsede mõnus tekstuur ning kakaopulber ja tamari, mis annavad hautisele sügavust. Nii isuäratav!
- Toit ja aiandus
- 15. oktoober 2019
- Foto: Kartulihautis
Kogus on mõeldud 5 tavasöömaga inimesele, valmistamine võtab aega umbes 40 minutit.
Materjalid
3 suurt küüslauguküünt, purustatud
1 punane sibul, hakitud
350 g šampinjone, viilutatud
1/4 tassi tamarit (või soja kaste)
4 porgandit, tükeldatud
3 sellerivart, tükeldatud
500 g väikseid kartuleid, pooleks lõigatud
1 purk rohelisi läätseid, kurnatud ja pestud
1 rosmariinivars
3 loorberileht
400 g konserveeritud tomateid
300 ml köögiviljapuljongit
2 spl kakaopulbrit
Valmistamine
Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse küüslauk, sibul, seened ja tamari. Sega ja kuumuta umbes 5 minutit.
Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa.
Serveeri pruuni riisiga või kinoaga ja värske peterselliga (valikuline).
Lugu on ilmunud koostöös Taimse Teisipäevaga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta