Mmmm, hiinakas… kes meist ei tunneks vahel, et tahaks hirmsasti mõnest tuntud hiina kiirrestost üht mõnusat kleepuvat rooga. Miks mitte teha kärmelt valmis üks palju tervislikum, ent sama maitsev toit? Kui kõht on väga tühi ja oodata pole mahti, võid marineerimise vahele jätta ja kogu kupatuse otse pannile visata ning maitseküllane ja tervislik kõhutäis valmib helikiirusel! Kogusest jätkub 2-3 sööjale.
- Toit ja aiandus
- 26. november 2019
- Foto: Taimne Teisipäev
VAJA LÄHEB
340 g kuubikuteks hakitud baklažaani
1 tükeldatud paprikat
Kaunistamiseks peeneks hakitud maapähkleid ja rohelist sibulat
2 spl sojakastet või tamarit
2 spl vett
1 spl purustatud küüslauku
2 spl valget veini või köögiviljapuljongit
Soovi korral paar lusikatäit seesamiseemneid
2 spl maisijahu
1.5 tl valge veini äädikat või õunaäädikat
2.5 tl magustajat (vahtrasiirup, agaavinektar, suhkur, stevia vm)
soovi korral purustatud tšillihelbeid vastavalt maitsele
VALMISTAMINE
Sega maisijahu vee hulka ja lase jahul täielikult lahustuda, seejärel vispelda vee-jahu segu hulka kõik koostisosad, välja arvatud baklažaanm paprika, maapähklid ja rohelinesibul. Vala pool sellest kastmest baklažaani- ja paprikatükkidele, ülejäänud kaste jäta praegu kõrvale ootele. Aseta baklažaani-paprika-kastmesegu tunniks külmikusse marineerima (kui Sul on kiire, siis võid selle sammu ka vahele jätta, kuid nii võib parim maitseelamus ära jääda). Vala pannile veidi õli ja pruunista kõik koostisosad peale kaunistuste keskmisel kuumusel pidevalt segades, et söögisegu pannile ei nakkuks. Pruunista, kuni baklažaan ja paprika on pehmed. Lisa kaunistuseks pähklid ja sibul ning serveeri näiteks aurutatud riisi, nuudlite või muu meelepärasega.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta