Mõnus tummine ja soojendav kausitäis prantsuse sibulasuppi on tõeline mugavustoit! Lihtsad koostisosad ning imelihtne ka valmistada.

Valmistusaeg 1 tund 15 minutit

2 keskmist punast sibulat, viilutatud

1 kollane sibul, viilutatud

õli, praadimiseks

2 küüslauguküünt, hakitud

1 tass rohelisi läätsi

6 tassi köögiviljapuljongit

1 tl värsket tüümiani

maitse järgi soola ja pipart


VALMISTAMINE:

    Kalla poti põhja õli ja kuumuta keskmisel-madalal kuumusel. Lisa viilutatud sibulad ja kuumuta kuskil 30 minutit, kaas peal. Sega vahete-vahel kuni sibulad on pehmed ja karamelliseeritud. Olge ettevaatlik, et sibulat ära ei kõrveta!
    Lisa küüslauk ja kuumuta umbes 1 min.
    Lisa ülejäänud koostisosad ja lase vaiksel tulel haududa umbes 30-45 minutit, ilma kaaneta, kuni läätsed on pehmed.
    Maitse ning lisa soovi korral veel soola või pipart.
    Naudi!


Lugu ilmub koostöös Taimse teisipäevaga.