Mõnus tummine ja soojendav kausitäis prantsuse sibulasuppi on tõeline mugavustoit! Lihtsad koostisosad ning imelihtne ka valmistada.
- Toit ja aiandus
- taimneteisipaev.ee
- 22. oktoober 2019
Valmistusaeg 1 tund 15 minutit
2 keskmist punast sibulat, viilutatud
1 kollane sibul, viilutatud
õli, praadimiseks
2 küüslauguküünt, hakitud
1 tass rohelisi läätsi
6 tassi köögiviljapuljongit
1 tl värsket tüümiani
maitse järgi soola ja pipart
VALMISTAMINE:
Kalla poti põhja õli ja kuumuta keskmisel-madalal kuumusel. Lisa viilutatud sibulad ja kuumuta kuskil 30 minutit, kaas peal. Sega vahete-vahel kuni sibulad on pehmed ja karamelliseeritud. Olge ettevaatlik, et sibulat ära ei kõrveta!
Lisa küüslauk ja kuumuta umbes 1 min.
Lisa ülejäänud koostisosad ja lase vaiksel tulel haududa umbes 30-45 minutit, ilma kaaneta, kuni läätsed on pehmed.
Maitse ning lisa soovi korral veel soola või pipart.
Naudi!
Lugu ilmub koostöös Taimse teisipäevaga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta