TaveAkadeemia kutsub kõiki Eesti ülikoolide bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe üliõpilasi osalema 1.-3. märtsil Pärnu Tervis Spas toimuvale TalveAkadeemia konverentsile "Toit. Süsteem. Probleem?", mis keskendub toidutootmise globaalsele süsteemile.
TaveAkadeemia kutsub kõiki Eesti ülikoolide bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe üliõpilasi osalema 1.-3. märtsil Pärnu Tervis Spas toimuvale TalveAkadeemia konverentsile "Toit. Süsteem. Probleem?", mis keskendub toidutootmise globaalsele süsteemile.
- Keskkonnaharidus
- 12. veebruar 2013
- https://pixabay.com/photos/pumpkin-vegetables-autumn-basket-1768857/
Konverentsil uurime, kuidas toidusüsteemi etapid kasvatamisest tarbimiseni mõjutavad teisi valdkondi nagu looduskeskkond, sotsiaalolud, kultuur ja majandus. “Talveakadeemik ei taha muidugi ainult teada, mismoodi on asjad praegu, vaid ta küsib ka, mis juhtub tulevikus. Kas 50 aasta pärast sööme tõesti laboris kasvatatud liha, vetikamassi ja putukaid?” märkis TalveAkadeemia sisutiimi juht Madli Jõks.
TalveAkadeemia kolme päeva jooksul toimuvad huvitavad ettekanded, diskussioon ja grupitööd.
Ettekannete osas astuvad üles Eesti esindaja ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioonis Siim Tiidemann, maaülikooli professor Anne Luik, Õiglase Kaubanduse Eesti eestvedaja Jaanus Välja ja noorteadlane Piret Raudsepp, kes räägivad toidusüsteemi hetkeolukorrast, selle tekkepõhjustest, mõjudest ning funktsionaaltoitude maailmast. Oma töid esitlevad ka TalveAkadeemia 2013 teadusartiklite konkursi võitjad.
Diskussioonis küsime “Mis toidab tulevikus?”. Meid huvitab, milline saab olema toidu tootmine tulevikus nii maailmas kui Eestis. Millised on võimalikud jätkusuutlikud lahendused ja millised teele jäävad takistused? Diskussiooniosa modereerib teadusajakirjanik Arko Olesk ning laua taha toome mahe-tuleviku pooldaja, sordiaretaja, majandusteadlase ja põllumeeste esindaja.
Grupitöödes on võimalik oma oskusi ja teadmisi täiendada näiteks geneetiliselt muundatud organismide, meretoidu, toote elutsükli, juhtimise, toidupakendi disainimise või toidutehnoloogia valdkondades.
Registreerimine toimub 11.-16.veebruar! Rohkem infot programmi ja registreerimise kohta leiab TalveAkadeemia kodulehelt www.talveakadeemia.ee
TalveAkadeemia näol on tegemist MTÜ-ga, kes tegutseb alates 2003. aastast ja toetab oma tegevusega säästvat arengut, eestikeelset tudengiteadust ning erinevaid innovatsiooniprojekte. TalveAkadeemia koosneb kokku ligi 20 vabatahtlikust tudengist, kes korraldavad teaduslike lühiartiklite konkurssi, säästva arengu konverentsi ning erinevaid vaheüritusi.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta