Sellenädalase veganretsepti autor on Leana Mägi, kes tegutseb Instagramis kizkadelicious nime all.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja fotod: Leana Mägi
- 22. august 2019
Šokolaadi - banaanileib
4 banaani
200 ml mandlipiima
1 spl kookosõli
80 ml vahtrasiirupit
2 spl maapähklivõid
240 g jahu
45 g kakaod
veidikene soola
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
100 g šokolaadinööpe ( võib ka rohkem kui on soovi )
Purusta kausis banaanid. Lisa banaanidele mandlipiim, vahtrasiirup. Sulata kastrulis kookosõli ja maapähklivõi ning lisa see banaanisegule.
Eraldi kausis sega kõik kuivained omavahel ja raputa vaikselt see banaanisegule juurde.
Viimasena lisa šokolaadinööbid. Sega taigen korralikult läbi.
Vala taigen keeksivormi ja küpseta 160 kraadi juures 1 tund.
Serveerida näiteks maapähklivõi ja marjadega
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta