Käes on soojad suvepäevad. Ja esimesed värsked kartulid on hoolsal aiapidajal juba peenrast võtta. Sellenädalase veganretsepti on kirja pannud Kaarel Veike Nupsu Perekoolist.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja fotod: Kaarel Veike, Nupsu Perekool
- 25. juuli 2019
Avokartulid ehk ahjukartulid guacamolega
See on suurepärane retsept, mille käigus on sul võimalik lapsele tutvustada rooga mille päritolu tuleb väljaspoolt meie kultuuriruumi. Mõnusate maitsete ja harivate vestluste maailm – need põimuvad teineteisega kenasti. Kui satute koos kokkama, siis julgustage last retseptiga mängima – kokkamiskunst on ju suuresti eksperimenteerimise mäng ja just sel moel sirgub laps iseseisvaks maitsete meistriks..
Retsept sobib nii pearoaks kui ka eelroaks. Samuti sobib see, kui laps on näputoidul.
Kogus: 6 kartulilaevukest
Retsept:
3 kartluid
Oliiviõli
50g maisi
1 avokaado
½ tl soola
1 tl paprikat
1 tl küüslaugupulbrit
Laimimahla
2 hakitud küüslauguküünt
½ punast sibulat
1 tomat
Peterselli
Juhised
Eelsopjenda ahi 200 kraadini. Lõika kartulid pooleks ja õõnesta kergelt seestpoolt, et sinna jääks guacamole jaoks piisavalt ruumi (Kartulil peaks samuti jääma piisavalt paksust – minimaalselt 5mm). Aseta kartulid ahjupannile, kata oliiviõli ning maitseainetega – sool, paprikapulber, küüslaugupulber. Pista ca 30 minutiks ahju. Kui kartulid on valmis (testi kahvliga), siis võta ahjust välja ja lase neil kergelt jahtuda.
Sega avokaado laimimahlaga keskmise suurusega kaussi. Lisa maisi, tükeldatud sibulat, tomateid ning küüslauku. Sega veelkord korralikult.
Valminud guacamole aseta supilusikaga kartulitesse ning kaunista peterselliga.
Kas teadsid, et lastega kokkamine õpetab lastele vastutustunnet ning meeskonnatööd? Jagage ülesanded ära ja motiveerige neid osalema aruteludes, kus neil tuleb ka ise otsuseid langetada.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta