Neljapäev võib olla naljapäev, kuid veganretsept on selleks päevaks suisa kohustuslik. Seekord proovime suisa eestimaisel kraamil baseeruvat toitu ehk siis läätsesuppi kõrvitsaga.Selle autoriks on Anett, kelle tegemisi saab jälgida blogis Jummel Juurikas.
- Toit ja aiandus
- Foto ja tekst: Anett Jakobson, jummeljuurikas.wordpress.com
- 13. september 2018
- Foto: Läätsesupp kõrvitsaga. Jummel Juurikas
Kõrvitsasupp läätsedega
Või läätsesupp kõrvitsaga. Kummalisel kombel on see supp soojana parem kui kuumana.
Vaja läheb:
3 kevadsibulat, hakitud
3 väiksemat porgandit, viilutatud
1 keskmine muskaatkõrvits, tükeldatud
3 sellerivart, väikeseks hakitud
1/4 klaasi odratange
1 klaas punaseid läätsesid
Kuidas teha:
Tangud külma veega ligunema.
Potipõhja tilk õli. Sinna peale kevadsibulate valged osad, porgandid. Prae segades 5 minutit.
Lisa kõrvitsatükid ja prae segades veel 5 minutit.
Lisa 1/4 klaasi vett, seller, veega loputatud odratangud ja maitse järgi soola. Pane kaane alla umbes 10 minutiks hauduma.
Lisa 4 klaasi vett (~1 liiter) ja punased läätsed. Maitsesta soovi korral (punase) karripulbriga. Lase 40 minutit keeda ja siis keera kuumus maha.
Tambi pudrunuiaga supp ühtlasemaks.
Jäta veel 10-20 minutiks seisma.Ennesöömist võib veel lisada veidi maitsepärmi.
Kevadsibula rohelised osad sobivad hästi peale raputamiseks.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta