Ökofestivali raames toimub reedel, 16. augustil Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses keskkonnasäästlike lahendusi tutvustavav seminar „Energiasäästu võimalused ja alternatiivsed lahendused“. Seminaril tutvustavad oma ala professionaalid erinevaid tehnoloogiaid ja võimalusi energia säästmiseks ning kulude vähendamiseks.

Nii räägib muude teemade hulgas Tartu Regiooni Eneriaagentuuri energeetika ekspert Kalle Virkus oma ettekandes energiasäästliku hoone tasuvusest. Kõneldakse soojuspumpadest ja nende kasutamisest nii kortermajadel, ühiskondlikel hoonetel kui muinsuskaitseobjektidel. Urmas Urva Taastuvenergia OÜ-st tutvustab päikesest elektri tootmise ja võrguga liitumise võimalusi. Mitu huvitavat ettekannet on vedelgaasi kasutamise perspektiividest jpm.

Seminari avavad Põlva maavanem Ulla Preeden ja Riigikogu Kultuurikomisjoni ning Kagu-Eesti saadikurühma esimees Urmas Klaas, kes on ka Ökofestivali patroon. 

Urmas Klaasi sõnul on ökofestivali haare aastatega laienenud ning kindla teemana leiab kajastamist energiasääst. „Põlvamaal on energiasäästuteemaga aastaid tegeldud ja meil on kogemusi, mida jagada,“ ütles Klaas.

Seminari täpse kava, toimumise kellaajad ja registreerimisankeedi leiab veebilehe ecofest.ee alamlehel „Seminar“. Seminar on osalejatele tasuta.

Kaheksas Põlvamaa Ökofestival „Rohelisem Elu“ leiab sel aastal aset 16.-18.augustini. Kolme päeva jooksul tutvustatakse Põlvamaa eri paigus külalistele meie looduse mitmekesisust, elukeskkonda hoidvaid tegutsemise viise ja säästvaid lahendusi igapäevaelus.

Festivali raames saavad loodusesõbrad osaleda rongiretkel, külastada kauneid koduaedu, õppida tundma seeni ja neid valmistama ja kõndida loodusretkel ulukite jälgedes jne. Hilistel õhtutundidel kutsume filmi- ja vestlusringi, põnevust toob nahkhiireöö.

Ökofestivali perepäeval, 18. augustil Karilatsis, Põlva Talurahvamuuseumis kaubeldakse taas omamaise toodangu turgudel ja toimetamist jagub kogu perele. Teabetelkide ja infomaterjalide ning -tegevustega osalevad perepäeval mitmed keskkonnatemaatikaga ja keskkonnateavitusega tegelevad organisatsioonid.

Ökofestivali korraldab SA Põlvamaa Arenduskeskus. Toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus, Põlva Maavalitsus, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja  Põlvamaa Partnerluskogu.