Tänasel aastavahetuseeelsel neljapäeval tuleb vaatluse alla Kõrvitsa-läätsevormi retsept, millel autoriks Sandra Puusepp, keda võime kohata ka Kükitava mannatera blogis.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Sandra Puusepp, Kükitav mannatera
- 27. detsember 2018
- Kõrvitsa-läätsevorm.
Kõrvitsa-läätsevorm
Kasutasin väikest koogivormi
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 2 spl oliivõli
- 1 dl keedetud punaseid läätseid
- soola, pipart näpuotsaga
Prae hakitud sibul ja küüslauk oliivõlis pehmeks, sega hulka läätsed ja maitsesta. Jäta ootama, kuni saad valmis teised koostisosad..
Valge kaste:
- 3-4 peopesa suurust lillkapsaõisikut
- pool purki kookospiima
- 2 spl kikerhernejahu
- 3 spl maitsepärmi
- näpu otsaga jahvatatud muskaatpähklit
- 0,5 tl karrit
- soola, pipart
Keeda lillkapsas pehmeks ja blenderda kastme osad.
- kõrvits
Kasuta nii palju kõrvitsat kui kõrge toidu soovid teha. Minu roas on 2 kihti kõrvitsaid ja 1 kiht läätsesegu, aga võib teha ka kõrgema (rohkemate kihtidega). Kastme kogus võib jääda samaks.
Lõika kõrvitsast 5-7mm paksused viilud ja kata vormi põhi. Kata läätseseguga. Lisa ka mõni supilusikas kastet ja laota yhtlaselt. Lao taas kiht kõrvitsat ja kata kõik kastmega. Peale saputa meelepäraseid seemneid.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 minutit ning lase jahtuda söömiseks sobivale temperatuurile.. Sobib hästi aurutatud riisiga, aga ka tatra, pasta või juurviladega.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta