Riia Turismiarenduskeskus ja Läti kokkade klubi korraldavad taas projekti “Vaimustavalt hõrk sihtkoht”, mille raames leiab sel nädalal Riia parimate restoranide kaasalöömisel aset restoraninädal. Nädala jooksul pakuvad Riia restoranide kokad spetsiaalselt kampaania jaoks koostatud kolmekäigulisi eineid eriti taskukohase hinnaga.
- Toit ja aiandus
- 5. mai 2014
- Pildistas Katrin Jõgisaar, Bioneer.ee
„Möödunud aastal esitletud idee Riiast kui Baltimaade toidupealinnast osutus väga edukaks – restoraninädalate jooksul serveeriti üle kümne tuhande eripakkumise. See näitab, et turistid on meie toidukultuurist huvitatud. Koostöös Riia restoranide, kohvikute ja Läti kokkade klubiga jätkame projekti ka sel aastal. Pakume nii kohalikele elanikele kui ka külalistele võimalust maitsta hooaja toiduainetest valmistatud Läti roogasid,“ ütles Vita Jermoloviča, Turismiarenduskeskuse juhatuse liige.
Projektis osalevad restoranid ja kohvikud on eristatud spetsiaalse märgi abil ning projekti pakkumised on nende menüüdes eraldi välja toodud. Restoranide personalil palutakse külastajatele tutvustada mitte ainult eripakkumisi, vaid ka Läti toiduaineid, millest road on valmistatud.
Enamus kampaanias osalevaid restorane pakub ülihõrku kolmekäigulist gurmee-einet tavapärasest kordades soodsamalt ehk 15-20 euro eest.
Projekti “Vaimustavalt hõrk sihtkoht” eesmärk on reklaamida Riiat kui Baltimaade toidupealinna ning arendada linna restoranikultuuri. Möödunud aastal osales projektis kokku 30 restorani ja kohvikut, sel aastal on osalevaid toitlustuskohti veelgi rohkem.
Lisaks kevadisele restoraninädalale toimub restoraninädal ka sügisel, 13.–19. oktoobril.
Rohkem infot Riia restoraninädala kohta, nimekirja osalevatest restoranidest ning menüüvaliku leiate Riia Turismiarenduskeskuse veebilehelt.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta