Palavate suveilmadega on meeletult mõnus haarata külmikust mõni jahutav jäätis ja sellega maiustada. Ent pidev magusa jäätise söömine mõjub laastavalt nii rahakotile kui ka kehakaalule. Lahendus on tegelikult väga lihtne – tuleb jäätis ise tegema hakata.
- Tarbimine ja tervis
- Katrin Jõgisaar, Bioneer.ee
- 25. juuli 2011
Vast kõige lihtsam on kodus teha piimavaba mahlajäätist ehk mahlajääd. Selleks läheb vaja ainult jäätisevorme, sügavkülma ja fantaasiat.
Kodune mahlajää tegemine on kasulik ka seetõttu, et nii jäävad poejäätistesse tihtipeale lisatavad sünteetilised maitse-, lõhna- ja säilitusained tarbimata. Saate valida täpselt nii tervisliku koostise, kui parajasti soovite.Jäätisevormidesse tuleb valada meelepärane vedelik (mõni tervislik suhkruvaba mahl, tee, vesi, vedelapoolsem püree vms) ja asetada vorm sügavkülma. Kõige mugavam on jäätis külma panna õhtul, siis on hommikuks vedelik jäätunud ning jääb ära kärsitu ootamine.
Vast kõige tuttavama mahlajää maitse saab apelsini- või mitmeviljamahlast. Bioneeri toimetuse lemmikuteks osutusid aga kodusest õunamahlast ja sidruniteest tehtud jäätised.
Bioneer soovib teilegi head jäätist ja kuuma suve!
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta