Sellenädalase veganretsepti autoriks on Helen Puhu, keda saab Instagrammis jälitada @plantbasedhelen kasutajanime alt. Ennast tutvustab ta: "Taimetoiduni leidsin tee rohkem kui kolm aastat tagasi ja naudin kokkamist väga, hetkel olen tervisliku toidu lainel ja sellest inspireerituna tahaksin jagada oma lemmikut tervislikku hommikusöögiretsepti. See šokolaadimaitseline külm puder on hetkel meie pere täielik lemmik - väga lihtne teha ja hoiab ilusti kõhu täis kuni lõunani. Erinevaid maitsekombinatsioone on lõputult! "
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Helen Puhu, Plantbasedhelen
- 7. märts 2019
Overnight oats ehk üleöö kaerahelbed
Toiteväärtus:
331kcal
süsivesikuid 51g
rasva 7.5g
valku 13.9g
KOOSTISOSAD
60g täistera kaerahelbed
170ml taimne piim (mina kasutasin Alpro Cashew)
10g supertoidupulber (mina kasutasin Be More BE FIT segu)
10g agaavisiirup
VALMISTAMISE JUHEND
Sega omavahel koostisosad ja hoia üleöö külmkapis.
Kõiki koostisosasi peale kaerahelveste ja taimse piima võib julgelt vahetada, soovitan proovida erinevaid kombosid. Väga maitsev tuleb ka näiteks banaani ja maapähklivõiga, banaani kasutades jätaksin agaavisiirupi ära.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta