Täna jagame maitsva ja lihtsa salati retsepti, mida valmistades võib veenda ka oma mitte veganitest sõpru ja sugulasi, et vegan salatid on fantastiliselt maitsvad. Retsepti autoriks on veganpood.ee.
- Toit ja aiandus
- 9. jaanuar 2019
- Foto: Kasukas ilma kalata. Veganpood.
KOOSTISOSAD
- Keedetud kartul 3-4tk
- Keedetud porgand, keskmise suurusega 3tk
- Keedetud punapeet 1-2tk
- Baklažaan, väike 1
- Majonees, soovitatav aga FYH
- Nori lehed 4tk
- Sojakaste 30ml
- Till, dekoratsiooni jaoks
VALMISTAMISE JUHEND
Kõigepealt koori keedetud kartulid ja porgandid. Pärast seda riivi eraldi kartul, peet ja porgand ning jäta need eraldi ootama.
Järgmine samm on kala asendava täidise valmistamine. Selleks lõigake baklažaan väikesteks kuubikuteks ja alusta selle praadimisega keskmisel kuumusel. Selleks, et anda täidisele ja salatile mere lõhna, lisage väikesteks tükkideks hakitud nori lehed ja segage koos baklažaaniga. Viimaseks sammuks oleks lisada sojakastet (me kasutasime Kikkomani).
Saate nüüd alustada salati kokku panemisega. Selleks on meil vaja küpsetamisvormi.
Alustame kartulist. Nipp on selles, et kartul tõmbab ülakihtidest nirisema kippuma mahla endasse. Te võite katta koogivormi põhja nii labida abil, kui ka käsitsi. Kartulid tuleb kindlasti majoneesiga katta.
Järgmine kiht on merevetikatega (ehk nori lehega) praetud baklažaan sojakastmes. Kata see kiht ka nori lehega ning määri majoneesiga.
Järgmine kiht on porgand. Kata ühtlaselt ja soovi korral võib lisada soola. Ka see kiht kata nori lehega ja määri majoneesiga.
Viimane kiht tuleb punapeedist. Samuti on vaja jaotada peet ühtlaselt ja määrata majoneesiga.
Pane salati külmkappi 1,5h tunniks. Selle aja jooksul muutub salat aromaatseks ja maitsed segunevad omavahel. Lõpuks lisage tilli või muud rohelist maitse järgi ja võite selle julgelt serveerida..
Head isu! :)
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta