Sellel neljapäeval tutvustab oma lemmikuimat veganretsepti Cätlyn Toomere, kes jagab oma köögitoimetusi blogis Lifebasedfoods

Kooresed suvikõrvitsa nuudlid ehk „zuudlid“

Suvikõrvitsa nuudlid on suurepärane vaheldus tavalisele pastale. Kergem seedida, ilusam silmale vaadata ja ka maitselt parem kui harilikud nuudlid. Tegu on roaga mis kogub kindlasti tuntust pigem suvel, suvikõrvitsa kõrghooajal, kuid ka talvel ei tohiks rohelisi köögivilju unustada. Sellepärast sooviksin teiega jagada ühe meie pere lemmikretsepti.

Tänaseks on Eesti jaekaubanduses kättesaadavad mitmed erinevad köögivilja „spagettide lõikurid“. Alles hiljuti soetasime ka meie endale suurema aedviljalõikuri, kuid tegelikult sobib zuudlite tegemiseks ideaalselt ka väiksemamahuline „Julienne lõikur“ ehk juurvilja ribastaja mis köögiviljadest mõnusad ribad teeb. Ja isegi kui tarvikut käepärast pole, saab noa, lõikelaua ja piisava kannatusega ka käsitsi sama töö ära teha. Tulemus on seda vaeva väärt!

Vegan neljapäev - kooresed suvikõrvitsa nuudlid ehk „zuudlid“

Kooresed suvikõrvitsa nuudlid (kahele):

2 keskmist suvikõrvitsat (nuudliteks lõigatud)

200ml taimset koort (soovitan Planti kaerakoort)

100g tofut

150g sparglit (võib asendada rohelise aedoaga)

1 valge sibul

3 küüslauguküünt

Maitsestamiseks: soola, musta pipart ja värsket sidrunimahla

 

Kuidas teha:

Küpseta sibul ja küüslauk vähese õliga pannil klaasijaks.

Lisa pannile väikeseks tükeldatud tofu ja spargel, pruunista ja lisa sool ja must pipar.

Lisa taimne köögikoor ja maitse järgi sidrunimahla, lase segul mõned minutid haududa.

Lisa kastmele suvikõrvitsa nuudlid ja lase 1-2 minutit tasasel tulel küpseda. Jälgi, et zuudlid üle ei küpseks ja säilitaks oma krõmpsu tekstuuri. (soovi korral võid suvikõrvitsa nuudlid ka eraldi pannil õrnalt läbi küpsetada ja seejärel kastme lisada).

Serveeri soojalt ja lisa vajaduse korral veel maitseaineid.

Naudi koos kaaslasega tervislikku vaheldust tavalisele pastale!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.

Vegan neljapäev - kooresed suvikõrvitsa nuudlid ehk „zuudlid“
Jaga: