Sellel nädalal teeme läätsepasteeti. Janar Soo retsepti jägi, kelle saavutusi kokakunsti vallas võib jälgida tema blogis.

Läätsepasteet

Mina igatahes ei osanud arvata, et ilma maksata üldse pasteeti teha saab, rääkimata siis väga maitsvast pasteedist. Tuleb aga välja, et ilma maksata pasteedi tegemine polegi mingi teadus, valmistamine on küllaltki lihtne ja tulemus väga maitsev. Ka kõik koostisosad on enamikes poodides täiesti olemas, seega ei jäägi muud üle kui järgi proovida ja ise selle headuses veenduda!

Koostisosad:

2 sl õli

2 sl peedipüreed

1 purk läätsesid

100g shampinjone

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

2 sl konjakit

2 tl rosmariini

2 tl tüümiani

150 g kreeka pähkleid

2 sl sojakastet


Valmistamine:

1) Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja prae paar minutit

2) Lisa küüslauk ning prae veel 1 minut

3) Lisa pannile hakitud shampinjonid ja maitseained ning sega läbi

4) Seejärel vala pannile konjak ja kuumuta seni kuni vedelik kadunud

5) Pane kõik koostisosad köögikombaini(saumikser toimib ka hästi) ja püreesta ühtlaseks pasteediks

 

Ma küll päris täpselt ei mäleta enam, mis maitsega "tavaline" pasteet on, aga ma arvan, et see konkreetne variant rahuldab ka kõige nõudlikuma pasteedisõltlase soovid. Kui esimene laar pasteeti valmis sai, siis juhtus nii, et päevaga sai otsa terve päts sepikut. Järelikult on tõesti hea pasteet ja ega muud polegi kui jõudu katsetamisel!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - läätsepasteet
Jaga: