Kevad! Vähemalt kalendri järgi. Aga väljas on ikka veel üsna jahe. Meie rõõmuks on küll lumest alles vaid üksikud mälestuslapid. Kevad on värvide aeg ja süüakse silmadega, hetkel veel värsket kraami ei kasva aga pea on ka see aeg käes. Kui sul keldris alles veel mõned peedid, siis see pasta sobib kevadesse ülihäesti, pakkudes nii silmailu kui keelele mõnu ning lihtne argiroog, sest kui peedid on juba enne keedetud siis valmib toit kiirelt. Loe Liina kokakunstisaavutustest siit.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Liina Lelov, helibriis.wordpress.com
- 11. aprill 2019
- 300 g pastat oma valikul
- 400 g keedetud peeti (poes on saadaval juba riivitud variant, see teeb elu eriti lihtsaks)
- 1 sidrun (mahl ja koor)
- peotäis värsket münti
- 2-3 küüslauguküünt
- 250 ml Alpro köögikaste kookospiimast või pool purki paksemat kookoskoort
- röstitud päevalillilleseemneid (vabalt võid kasutada enda lemmikuid seemneid)
- soola ja pipart
Pane peet, riivitud sidruni koor + mahl, küüslauguküüned, münt köögikombaini ja töötle mõned minutid, lisa kookoskoor ja töötle veel kuni kaste on kreemjas. Kui köögikombaini pole, kasuta saumikrit. Maitsesta soola ja pipraga ning kaste on valmis! Ei mingit keetmist ega pottide pannidega sahmimist.
Keeda pasta vastavalt juhenditele pakil ning rösti kuumal õlita pannil kiirelt päevalilleseemned.
Sega pasta ja kaste kokku, raputa peale röstitud seemned ja serveeri. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.
Retsept ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta