Sellenädalase veganretsepti autor on Janar Soo, kelle tegemisi saab jälgida Janar Soo blogis.

Täidetud paprikad

Vaja läheb:
4 paprikat
300g hakitud soja tomatikastmes
1 purk ube
150g riisi
1 sibul
3 küüslauguküünt
Peotäis peterselli
Taimset juustu
2 sl õli
3 sl meelepärast kastet(tšilli, BBQ vms)

Valmistamine

 Keeda riis vastavalt juhistele
 Lõika paprika pealt õhuke viil ära ning noki sisu välja
 Pane potti piisavalt vett, et see kataks paprika. Aja vesi keema, lisa natuke soola ning keeda paprikaid 2 minutit. Seejärel kurna paprikad ning jäta need ahjuvormi oma aega ootama
 Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul. Prae 3 minutit
 Lisa purustatud küüslauk ning prae veel paar minutit
 Seejärel lisa hakitud soja, sega korralikult ning lase 3 minutit praadida
 Lisa pannile hakitud petersell ning riis ja (kurnatud)oad
 Sega kõik korralikult läbi ning lisa kaste. Mina kasutasin kodus tehtud magusat tšillikastet. NB! Kui sa kastet kasutada ei taha, siis kasuta maitsestamiseks meelepäraseid maitseaineid
 Vahepeal riivi juust, sest nüüd on aeg paprikaid täitma hakata. Esmalt lisa 1-2 sl täidist, seejärel natuke juustu(ma kasutasin lisaks tavalisele taimsele juustule ka natuke kodust fetat, sest see on lihtsalt väga maitsev), siis jälle täidist ning kõige peale uuesti juustu. Puista peale ka peterselli
 Tõsta paprikad 180-kraadisesse ahju umbes 20 minutiks. Ma kasutasin viimased 5 minutit pöördõhu funktsiooni, aga see ei ole kindlasti kohustuslik. Lase paar minutit jahtuda ning ongi valmis!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - täidetud paprikad
Jaga: