Sellenädalase veganretsepti autor on Janar Soo, kelle tegemisi saab jälgida Janar Soo blogis.
- Toit ja aiandus
- 1. november 2018
- Foto: täidetud paprikad. Janar Soo
Täidetud paprikad
Vaja läheb:
4 paprikat
300g hakitud soja tomatikastmes
1 purk ube
150g riisi
1 sibul
3 küüslauguküünt
Peotäis peterselli
Taimset juustu
2 sl õli
3 sl meelepärast kastet(tšilli, BBQ vms)
Valmistamine
Keeda riis vastavalt juhistele
Lõika paprika pealt õhuke viil ära ning noki sisu välja
Pane potti piisavalt vett, et see kataks paprika. Aja vesi keema, lisa natuke soola ning keeda paprikaid 2 minutit. Seejärel kurna paprikad ning jäta need ahjuvormi oma aega ootama
Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul. Prae 3 minutit
Lisa purustatud küüslauk ning prae veel paar minutit
Seejärel lisa hakitud soja, sega korralikult ning lase 3 minutit praadida
Lisa pannile hakitud petersell ning riis ja (kurnatud)oad
Sega kõik korralikult läbi ning lisa kaste. Mina kasutasin kodus tehtud magusat tšillikastet. NB! Kui sa kastet kasutada ei taha, siis kasuta maitsestamiseks meelepäraseid maitseaineid
Vahepeal riivi juust, sest nüüd on aeg paprikaid täitma hakata. Esmalt lisa 1-2 sl täidist, seejärel natuke juustu(ma kasutasin lisaks tavalisele taimsele juustule ka natuke kodust fetat, sest see on lihtsalt väga maitsev), siis jälle täidist ning kõige peale uuesti juustu. Puista peale ka peterselli
Tõsta paprikad 180-kraadisesse ahju umbes 20 minutiks. Ma kasutasin viimased 5 minutit pöördõhu funktsiooni, aga see ei ole kindlasti kohustuslik. Lase paar minutit jahtuda ning ongi valmis!
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta