Neljapäev käes ja siitpoolt jälle tulemas traditsiooniline vegantoidu retsept. Tomatisuppi läätsedega valmistab Sandra Puusepp, kelle tegemisi saab jälgida blogis Kükitav mannatera.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Sandra Puusepp, Kükitav mannatera
- 25. oktoober 2018
Tomatine läätsesupp porgandi ja brokkoliga
(kogus ca kolmele)
- 1 küüslauguküüs
- 1 väiksem punane sibul
- 1 spl oliivõli
- 1 keskmine porgand
- 1 purk purustatud tomateid
- 1 purk kookospiima
- 1 klaasitäis vett
- 50-100ml läätseid (olenevalt kui paksu või vedelat tahta)
- peotäis brokkoli õisikuid
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl karrit
- 0,25 tl kurkumit
- 0,25 tl purustatud pipart ja cayenne pipart
- 2 loorberilehte
- 0,5 spl suhkrut
Kuumuta poti põhjas oliivõlis hakitud sibul ja küüslauk. Haki väiksemateks kuubikuteks porgand, lisa ja prae. Sega hulka sool, piprad, karri, kurkum, loorberilehed. Kalla hulka purustatud tomatid, suhkur ja vesi ning lase keskmisel kuumusel keeta mõni minut. Sega hulka ka kookospiim, lisa läätsed ja jäta veerand tunniks rahulikult kaane alla podisema. Mõni minut enne tulelt eemaldamist sega hulka ka väiksemaks tehtud brokkoliõisikud. Serveeri maitserohelisega.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga.
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta