Kes tahaks süüa beebipüreed, kui teistel on laual suši? See retsept on mõeldud pere kõige pisematele ja sobib lastele umbes 10. kuu vanusest. Selle ja teisi sama toredaid retsepte leiate kohe-kohe ilmuvast Anniina Ljokkoi kokaraamatust "Väikeste veganite lemmiktoidud", mille eelmüük Gorilla e-poes on juba alanud!
- Toit ja aiandus
- 14. märts 2019
- Foto: Pixabay, CC Public Domain
Laste suši
umbes 12 riisipalli
½ dl valget riisi, nt pudruriis, suširiis või basmatiriis
1 sl pruuni või täisterariisi
3 dl vett (topeltportsjonit tehes pane ainult 5 dl vett)
viil maitsestamata tofut
tükk suvikõrvitsat
tükk porgandit
tükk paprikat
1 tl rapsi- või seesamiseemneõli
Loputa valge ja pruun riis, mõõda vesi potti ja pane keema. Vaata keetmisaeg pakendilt üle. Kui riisisortide keetmisajad erinevad üksteisest väga, pane üks nendest potti teisest varem.
Kui riis on valmis, sega selle sisse õli ning jaga see neljaks portsuks supitaldrikutele jahtuma.
Pese ja koori porgand ning lõika õhukesteks viiludeks. Lõika viiludeks ka suvikõrvits.
Auruta mõlemad köögiviljad pehmeks. Lase neil seejärel jahtuda ning lõika hästi väikesteks kuubikuteks.
Lõika väikesteks kuubikuteks ka tofu ja paprika.
Sega igasse riisiportsu umbes üks supilusikatäis täidist.
Tee käed kraani all märjaks ning veereta riisi-köögiviljasegust ümmargused pallid.
Serveeri nagu päris sušit!
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta