Sellenädalase veganretsepti autoriks on Ireene Viktor.
- Toit ja aiandus
- 11. juuli 2019
- Lillkapsakastmega makaronid. Irene Viktor
Makaronid lillkapsakastmega
pool lillkapsapead
1 sibulat
3 küüslaugu küünt
1 tass (u 230 ml) taimset piima (nt sojapiima)
1 spl sidrunimahla
250 g (täistera)makarone
maitse järgi soola
Valmistamine
Tükelda lillkapsas, viiluta sibul ja puhasta küüslauguküüned. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane 30 minutiks 200 kraadi juurde küpsema. Seejärel blenderda need koos taimse piima ja sidrunimahlaga. Lisa ka maitse järgi soola. Keeda makaronid pehmeks. Sega blenderdatud segu keedetud makaronidega.
Samasugust kastet saab teha ka brokoliga. Siis jääb see vahvalt roheline. Brokolit ahjus eelnevalt küpsetada pole vaja, piisab kergelt aurutamisest.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta