Kirju koera magustoit on paljudele lapsepõlvest tuttav. Kirjut koera on lihtne valmistada, see säilib külmkapis mitu päeva ning maitseb alati suurepäraselt. Eriti tore on küpsiseid koos lastega purustada. Antud retseptist valmiv kirju koer ei ole väga magus ning vastavalt oma soovile võib siia juurde lisada pähklitükke ning muid kuivatatud puuvilju. Head maiustamist!
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Emily Rosenberg, Vaniljetüümian
- 19. juuli 2018
- Pildistas Janek Jõgisaar, Bioneer.ee
Kirju koera sõber
- 600 g digestive küpsiseid (nt Kalev)
- 220 g margariini ja/või kookosõli
- 200 g šokolaadi
- 3 spl kakaopulbrit
- väike peotäis rosinaid
- väike peotäis tükeldatud kuivatatud aprikoose (soovi korral)
- 150-200 g marmelaadi*
- 70 g šokolaadinööpe (soovi korral)
- 1-2 spl kookoshelbeid
- 2-3 spl suhkrut**
- 2 spl taimset piima
Pane šokolaad ja margariin/kookosõli veevannile sulama.
Purusta küpsised käte vahel, taignarulli abil või köögikombainis.
Lisa küpsisepuru juurde kakaopulber, suhkur, šokolaadinööbid, kuivatatud puuviljad, kookoshelbed, marmelaad.
Sega sulanud šokolaad ja margariin/kookosõli küpsisepuruga kokku ning lisa taimne piim.
Rulli saadud segust vorstikesed või vajuta segu küpsetspaberiga vooderdatud leivavormi põhja. Jäta külmikusse tahenema vähemalt paariks tunniks.
*Parim valik on mõni ökomarmelaad, mis on vegan värvide ja taimse tarretajaga. Peamiseks mittetaimseks koostisaineks on E120 ehk karmiinpunane toiduvärv.
**Lisa rohkem suhkrut, kui kasutad mõrudamat šokolaadi või lihtsalt soovid magusamat kirjut koera.
Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta