Tulles vastu koolitoidu sajaprotsendilist naturaalsust taotlevatele lapsevanematele, alustab koolitoitlustustaja Daily pärast koolivaheaega Viljandi koolides kahenädalast testperioodi, mille käigus analüüsitakse võimalusi loobuda lasteasutuste menüüdes säilitusaineid sisaldavatest põhikomponentidest.

Daily kaubamärgi all koolitoitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants müügi- ja turundusjuhi Eret Rennigu sõnul on lapsevanemate teadlikkus koolitoidu toiteväärtuse teemal ja nõudlikkus koolitoidu kvaliteedi osas viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud.

„Korraldame pidevalt meie teenindatavates lasteasutustes lapsevanematele infopäevi, kus tutvustame koolitoidu toorainele ja selle valmistamisele  kehtestatud riiklikke ja ettevõttesiseseid täiendavaid kvaliteedinorme. On näha, et lapsevanemate teadlikkus toitumise teemal on küllaltki suur ning neile on oluline, et koolis saadav toit oleks maitsev, piisava toiteväärtusega ja mitmekülgne,“ kinnitas Rennig.

Rennigu sõnul on hiljuti Viljandi Kesklinna kooli lapsevanemate seas tekkinud mure Eesti lasteasutustele kartulite tarnimisel kasutatava säilitusaine pärast igati mõistetav. Tema sõnul jääb säilitusaine E222 kogus kartulites märkimisväärselt alla riiklike piirnormide ning nii toitumisteadlaste kui ka toiduainete- ja veterinaarameti kinnitusel see laste tervisele mingit mõju ei oma.

„Meie Lõuna-Eesti juurviljapartner Juurviljaait OÜ kinnitusel kasutatakse kartulite vaakumpakendites säilitusainet selleks, et kartulid, mis lasteasutustes erinevate söögivahetundide tõttu koorituna mitu tundi oma keetmisjärjekorda ootavad, õhuga kokkupuutudes tumedaks ei muutuks. Nimetatud säilitusaine näol on tegu toiduainetööstuses laialt kasutatud ja veterinaarameti poolt tunnustatud ainega, mis on muuhulgas kasutusel kuivatatud puuviljades, pähklites, siidrites ja veinides ning mahlajookides,“ rääkis Eret Rennig. 

Rennigu sõnul võtab Daily toidu naturaalsust hindavate vanemate esitatud väljakutse rõõmuga vastu ning käivitab Viljandi koolides 26. oktoobril kaks nädalat kestva testperioodi. Selle käigus katsetatakse tööprotseduuri ümberkorraldust, et oleks võimalik loobuda sulfiteeritud kartuli kasutamisest.

„Analüüsime koostöös oma juurviljatarnija, ettevõtte tootearendusjuhi ning Viljandi koolide esindajatega toote kvaliteeti ja tarnekindlust, et alustada sammhaaval üleminekut sulfiteerimata kartuli kasutamisele ka kõigis teistes koolides. Meie laste ja nende vanemate rahulolu on meie jaoks kõige olulisem eesmärk, mistõttu oleme alati valmis kaaluma kõiki võimalusi, et tõsta lastele pakutava toidu kvaliteeti,“ kinnitas Rennig.