Laulu- ja tantsupeo „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ raames Tallinna lauluväljakule püstitatud Eesti toidu väljakut külastasid nädalavahetuse jooksul kümned tuhanded inimesed.

„Eesti toidu tegijate ühisel jõul laulupeole püstitatud Eesti toidu väljakut külastasid nädalavahetuse jooksul ilmselt kümned tuhanded inimesed. Me võime rahul olla, et kodumaine toidukraam jõudis ühiselt meie olulisimale sündmusele,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Ma loodan, et Eesti toidu tegijate kohalolu meie kõige olulisemal sündmusel saab traditsiooniks ja loomulikuks.“

Eesti toidu väljak koosnes kolmest osast: Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti toidutööstuste ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Aiandusliidu ning kohalike toiduvõrgustike telgist. Kokku pakuti väljakul mõnekümne ettevõtte toodangut.

Põllumajandusministeerium korraldas Eesti toidu väljakut koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse ning kaheksa Eesti toidusektori organisatsiooniga (Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Aiandusliit, MTÜ Saaremaa Turundusühing, MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Viru Toit, MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti).

Idee luua laulupeole üksnes Eesti toidule pühendatud väljak sündis jaanuaris Põllumajandusministeeriumi juurde moodustatud Eesti toidu arengukava koostamise töögrupis. Eesti toidu väljak laulupeol on aasta teises pooles valmiva arengukava pilootprojekt.

Eesti toidu arengukava põhieesmärk on Eesti toidu ja toidukultuuri populariseerimine nii Eesti inimeste, Eestit külastavate turistide kui ka välistarbijate seas. Loe lähemalt arengukava kohta.