Tallink Grupp teatab, et alates tänasest, 1. märtsist 2025, kasutatakse kontsernile kuuluvatel Tallink Silja Line’i reisilaevadel ja Tallink Hotels’i hotellides eranditult õrrekanade mune. Otsus aitab tugevalt kaasa eetiliselt toodetud toidu pakkumisele ning jätkusuutlike hankeprotsesside edendamisele.

„Meil on väga hea meel astuda täna see oluline samm loomade heaolu toetuseks ja näidata head eeskuju Läänemere laevandussektoris. Otsus kasutada ainult õrrekanade mune on kantud meie pühendumusest pakkuda meie külalistele kvaliteetset, eetiliselt kasvatatud ning hangitud toitu,” ütles Tallink Grupi toitlustusvaldkonna juht Marko Makke.

Loobumine puurikanade munade hankimisest ja üleminek ainult õrrekanade munadele kasutamisele kontserni laevadel ja hotellides hõlmab muu hulgas terveid kanamune ja vutimune, munavalget, munakollast kui ka munamassi. Aastas tarbitakse ainuüksi ettevõtte laevadel ligikaudu 1,3 miljonit kanamuna, 15 000 vutimuna ja üle 70 000 kilogrammi munamassi.

Algatus on osa Tallink Silja Line’i laiematest jõupingutustest ettevõtte jätkusuutlikkuse põhimõtete rakendamisel ning eesmärgist pakkuda reisijatele veelgi paremat einestamis- ja reisikogemust. Pakkudes ja hankides vaid õrrekanade mune toetab ettevõte koduloomadele ja -lindudele paremate elutingimuste loomist ning püüdlust eetilisema ja jätkusuutlikuma tarneahela poole. See on kooskõlas ettevõtte keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimispõhimõtetega (ESG) ning üleilmsete suundumustega jätkusuutlikkuse valdkonnas.