Tänasel naistepäeval tutvustab Kadri Aavik, kelle toidutegemist saab jälgida veganmaailm.com blogis, kuidas ise on võimalik teha koduste vahenditega mandlihummust.

Koostis
u 1 kruusitäis (ca 230 ml) mandleid
2 spl tahiinit
poole sidruni mahl
paar näpuotsatäit soola (kogus oleneb sellest, kui soolast hummust soovid)
1-2 küüslauguküünt
peotäis värsket koriandrit
1,5 tl nigella seemneid
1 spl oliiviõli
vett (kusagil 100-150 ml)

Juhised
Lisa kõik koostisained blenderisse või purusta saumiksriga. Lisa vett, olenevalt sellest kui vedelat hummust soovid. Seistes muutub hummus kuivemaks ja tahkemaks. See hummus ei ole kreemjas ega sile, vaid selles on tunda peeneks purustatud mandlite tekstuuri. Serveeri kohe ja säilita ülejäänud hummus kaanega nõus külmkapis (õhu käes seistes muutub selle pealispind tumedamaks).


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - mandlihummus