Selleneljapäevane retsepti koostajad varjavad ennast Facebookis Rohelise Taldriku nime all.

Vaja läheb:


1-2 klaasi toortatart
peotäis rohelisi ube
1 porgand
1-2 pak choid
1 hakitud küüslauguküüs
2-3 spl õli
soola
1 pakk tofut
3-4 spl sojakastet
3 spl riisiäädikat
1 tl tumedat seesamiõli
3-4 spl teriyaki kastet (või 1-2 tl hakitud küüslauku ja ingverit, 2-3 spl rafineerimata suhkrut või agaavi-, vahtrasiirupit, 1-2 tl maisitärklist veega segatult, siis lisa ka sojakastet 2 spl rohkem)
1 tšillikauna rattad
suur peotäis rohelist sibulat
seesamiseemneid

 

Valmistamine:


Pane tatar keema, see keeb umbes 15 minutit. Lase tal rahulikult podiseda ja jälgi, et liiga pehmeks ei läheks, aga ära sega.

Kuumuta ahi 170 kraadini, poolita oad ja haki porgand, lõika pak choi neljaks. Ahjuvormis sega omavahel oad ja porgandilõigud, pane peale pak choi neljandikud ja piserda peale õli ja pintselda neid omavahel, et kõik saaksid õliga kaetud. Raputa veel veidi soola peale ja sega veelkord ka porgandid, oad omavahel õliga läbi. Kapsad jäta kõige peale ning lükka ahju.

Kuumuta pannil õli ja lisa tofukolmnurgad või kuubikud. Pruunista neid veidi ja lisa sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli ja teriyaki kaste. Lase tal paar minutit pannil keeda aeg-ajalt segades, keera tuli kinni ja lisa tšillikauna rattad, hakitud sibul ja seesamiseemned.

Vahepeal saab tatar valmis. Kurna see ja loputa külma veega, sega tatar ubade ja porgandiga ning hakitud küüslauguga, laota pak choi veerandid jälle peale ja pane veel korraks ahju, umbes 2 minutiks. Ja valmis ta ongi.