Tänane veganretsept pärineb Janar Soo blogist Janar köögis. Janar ütleb selle roa kohta kommentaariks: "Olles ise suur Aasia maade fänn, ei saa ma üle ega ümber erinevatest nuudliroogadest. Aasia maades reisides on iga nurga peal võimalik sajal erineval viisil valmistatud nuudleid proovida. Kõik need on maitsvad ja kui Eestis tagasi olles Aasia igatsus peale tuleb, siis ongi paslik üks korralik aasiapärane nuudliroog valmistada."
 

Koostisosad:

Vaja läheb(4le):

200 g kõva tofut(pressitud)

200 g nuudleid/spagette

1 pakk aasiapäraseid külmutatud juurikaid

100 ml sojakastet

3 küüslauguküünt

1 sl riivitud ingverit

Rohelist sibulat

1-2 sl tšillipastat

2 sl pruuni suhkrut

1 sl maisitärklist

2 sl õli

 

Valmistamine:

1) Lõika tofu kuubikuteks ja pane karpi koos maisitärklisega. Raputa korralikult, aga nii, et kuubikud ikka kuubikuteks jääksid.

2) Valmista nuudlid vastavalt juhistele

3) Valmista kaste. Selleks sega kokku sojakaste, tšillipasta, pressitud küüslauk, ingver ja suhkur

4) Aja õli pannil kuumaks ning prae tofukuubikud krõbedaks ja tõsta kõrvale

5) Pane köögiviljad samale pannile ja hauta mõned minutid

6) Tõsta nuudlid, köögiviljad ja tofu suurde potti/panni, vala peale kaste, kuumuta natuke ning sega hoolikalt läbi

7) Peale raputa rohelist sibulat

Nagu näha võib, on taas tegemist kiire ja lihtsa roaga. Esimest korda tehes kulub ilmselt kuskil 30 minutit, aga kui nipid juba selged, siis võtab aega paar minutit kauem kui spagettide keetmiseks aega läheb.

Selle roa vürtsikust saab igaüks ise reguleerida, lisades siis vastavalt maitsele kas rohkem või vähem tšillipastat. Kui söök valmis, istud rahulikult laua taha, võtad ampsu, paned silmad kinni ja juba tunnedki nagu oleksid mõnes hubases Bali kohvikus :)


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - vürtsikad nuudlid