Sellel nädalal proovime järgi, kuidas maitseb rohelistest hernestest tehtud toorsupp. Retsepti autoriks on Kadri Hekk, kelle tegemistel saab silma peal hoida instagrammis.

Toorsupp rohelistest hernestest ehk soolane smuuti

KOOSTISOSAD:

1/2 pakki (200g) külmutatud herneid

1/2 pakki (200g) külmutatud spinatit

1spl kanepiseemneid või ½ avokaadot

1 väiksem küüs küüslauku

vett

himaalaja soola, karripulbrit, cayenne pipart, basiilikut

VALMISTAMISE JUHEND:

Sulata herned ja spinat näiteks valades neile peale kuuma vee. Mõne minuti pärast vala need blendrisse koos teiste koostisosadega. Vurista niikaua, kuni saavutad siidise konsistentsi. Soovi korral võid smuutit pliidil veidi soojendada (kui tahad rohkem supi moodi toitu) või tarbida külmalt (kui isu värskendava smuuti vastu). Serveeri näiteks koos idude, maitserohelise, kõrvitsaseemnete ja maitsepärmiga.

Vihje: võid supi teha ka ainult rohelistest hernestest või spinati asemel lisada näiteks toorest kõrvitsat või porgandit. Nii saad luua vaheldusrikkust ning pakkuda kehale erinevaid vitamiine ja mineramaitseid.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - soolane smuuti