USA põllumeeste GM maisi, soja ja puuvilla innukas kasutuselevõtt on suurendanud põllumajanduskemikaalide kasutust, umbrohumürgikindlate umbrohtude arvu ja kemikaalijääke toidus, kinnitab keskkonnakaiste- ja tarbijagruppide uus analüüs. Teemast kirjutab lähemalt Maheklubi.
- Toit ja aiandus
- Maheklubi
- 10. märts 2010
- https://pixabay.com/photos/farming-climate-change-farming-3449647/
Organisatsioonide sõnul on herbitsiidide kasutamine ajavahemikus 1996-2008 tõusnud 174 miljoni kilogrammi vörra, 46% kasvust on toimunud ajavahemikus 2007-2008.
Raporti väljaandjateks on valitsusvälised organisatsioonid The Organic Center (TOC), Union for Concerned Scientists (UCS) ning Center for Food Safety (CFS).
Gruppide sõnul on GMO-de kasutamine toonud kaasa herbitsiidide kasutamise suurenemise ja insektitsiidide kasutamise vähenemise. Ajavahemikus 1996-2008 on insektitsiidide kasutamine vähenenud 29 miljoni kilogrammi võrra.
Seega on USA põldudel toimunud 13 GMO-de kasutamise aasta jooksul toimunud kemikaalide kasutamise suurenemine 144 miljoni kg võrra (insektitsiidid ja herbitsiidid kokku).
Herbitsiide kasutamise tõus toimub ajal, kus USA põllumehed võtavad üha enam kasutusse GM maisi, soja ja puuvilla, mis on muundatud herbitsiidiresistentseks ja suurendab herbitsiidikasutust veelgi.
/.../
Monsanto esindajad keeldusid raportit kommenteerimast. Kuid biotehnoloogia edendamise grupp Biotechnology Industry Organization, mille liige on ka Monsanto, ütles, et herbitsiidiresistentsete taimede populaarsus näitab, et nende väärtus kaalub üles kõik seotud kahjud.
Terve lugu: http://www.reuters.com
Raport koos tabelitega: herbicide_increase_13 ja herb_inc_13_tables
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta