Neljapäev on meil olnud ikka vegantoitude retseptide jagamise päev. Nõnda ka seekord. Sanda Puusepp, Kükitav mannatera ja tosca kook.

  • Isetegemine
  • 22. november 2018
  • Foto: Tosca kook. Sandra Puusepp

Vegan tosca kook

20-sentimeetrise diameetriga koogivormis.

Pane ahi 170 kraadi juurde kuumama.

- 100 g toiduõli
- 1,5 dl taimset piima (kaera)
- 1 tl õunaäädikat

Sega kõik omavahel kokku ja jäta seisma kuniks segad ülejäänu. Eraldi kausis sega:

- 1,4 dl suhkrut
- 3,7 dl nisujahu
- 0,7 dl maisitärklist
- 1 tl soodat
- näpuotsaga soola

Sega spaatliga hulka vedelad ained. Peaks tekkima paksem tainas, mis kausi servadest lahti lööb. Suru kooguvormi põhja ja küpseta esmalt 15 minutit.

Küpsemise ajal valmista kate:

- 50 g taimset margariini (Keiju)
- 100 g suhkrut
- 40 ml taimset piima (kaera)

Koduseid käepäraseid tooraineid paarkümmend grammi nagu:
- mandlilaaste
- rosinaid
- jõhvikaid
- mandleid
- maapähkleid
- muid kuivatatud puuvilju jms

Pane kõik potti, keeda tasasel tulel kuni kate pakseneb ja suhkur karamellistub. Peale 15 minutit põhja küpsemist, kalla kate koogile ja küpseta veel 20 minutit. Serveerimiseks lase täielikult jahtuda.


Vegan - neljapäev ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - tosca kook