Käes järjekordne neljapäev ja kuna tulekul jõulud, siis ega ükski õige laud ilma verivorstita ei jää. Selle retsepti autoriks on inimene, kes argielus kajastab oma kokandusoskusi blogis Köögiimpro.
- Toit ja aiandus
- 21. detsember 2017
- Foto: Verivöörst. Köögiimpro.ee
VERIVÖÖRST e. tanguvorst
Verivöörsti voolimiseks vajad:
min. 8 suurt riisipaberit
150g keetmata (või 175g keedetud) peeti
100g odratangu või kruupi
100g musta uba (või beluga läätsi)
1 suur sibul
6 kadakamarja
3 vürtsitera
1 nelgitera
3 loorberilehte
1 tl majoraani
1/2 tl kaneeli
tsipa jahvatatud kardemoni
tsipa jahvatatud vürtsköömneid
tsipa jahvatatud muskaati
soola, pipart
Täidise valmistamine:
Leota tange ja ube vähemalt 12 tundi vees.
Keeda peet, olenevalt suurusest 30-60 minutit.
Kurna oad ja tangud. Keeda oad ühes potis soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Samaaegselt keeda tangud teises potis soolaga maitsestatud vees, kuid hulka lisa keetmise ajal ka loorberilehed.
Uhmerda vürts, nelk ja kadakamarjad ning sega teiste maitseainetega kokku.
Haki sibul peeneks ja prae pannil väheses õlis kuldseks.
Kurna keedetud oad. Mikserda koos keedetud peedi, maitseainete ja praetud sibulaga ühtlaseks massiks. Sega saadud mass tangudega kokku.
Vorstide voolimine:
Lõika suured riisipaberid pooleks. Leota paberit mõned sekundid taldrikul kuumas vees ja aseta seejärel laialt lõikelauale. Laota paberi serva 1 supilusikatäis täidist ning keera riisipaber selle ümber rulli. Otsad keeruta vorstilaadselt kokku, et täidis välja ei pressiks või peida rullimise käigus vorsti sisse.
Pintselda küpsetuspaber taimeõliga, laota vorstid plaadile ning pintselda ka need kergelt õliga üle. Küpseta vorste aeg-ajalt pöörates 200 kraadi juures 20-30 minutit kuni riisipaber muutub kuldpruuniks ning on katsutes pealt krõmps, kuid vorst ise tundub pehme.
Mõnusat maitsemeelte petmist!
Vaata lisaks Köögiimpro blogist
Lugu on avaldatud koostöös Eesti Vegan seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta