Retsept on kirja pandud ka Sandra kokanduslehele Facebook-is "Kükitav Mannatera"

 

Põhjaks:
- peotäis mandleid
- 1 dl kaerahelbeid
- 2 tl toiduõli
- 0,5 dl suhkrut

Täidis:
- 1 pk pehmet tofut
- 1 dl toiduõli
- 2 spl sidrunimahla
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 dl suhkrut
- näpuotsatäis soola

Peale:
Külmutatud või värskeid marju, minul kirsid

Kuumuta ahi 170 kraadi juurde.

Purusta kombainis mandlid ja kaerahelbed ühtlaseks puruks. Lisa õli ja magusaine. Pane keeksivormi põhja paber nii, et saad koogi hiljem mugavalt paberi abiga välja tõsta. Suru põhi sõrmedega keeksivormi põhja.

Blenderda täidise koostisosad samuti ühtlaseks kohupiimalaadseks massiks ja pane ühtlaseks põhjale peale. Lisa marjad. Küpseta ca 22 minutit, lõpu osas võid ahju panna küpsetama rohkem pealt.

Jahuta täiesti maha, suisa pane külma kohta mõneks ajaks seisma ja seejärel võta ettevaatlikult vormist välja.


Lugu on avaldatud koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - Tofu "Juustukook"