Retsept on kirja pandud ka Sandra kokanduslehele Facebook-is "Kükitav Mannatera"
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Sandra Puusepp,
- 28. veebruar 2018
Põhjaks:
- peotäis mandleid
- 1 dl kaerahelbeid
- 2 tl toiduõli
- 0,5 dl suhkrut
Täidis:
- 1 pk pehmet tofut
- 1 dl toiduõli
- 2 spl sidrunimahla
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 1 dl suhkrut
- näpuotsatäis soola
Peale:
Külmutatud või värskeid marju, minul kirsid
Kuumuta ahi 170 kraadi juurde.
Purusta kombainis mandlid ja kaerahelbed ühtlaseks puruks. Lisa õli ja magusaine. Pane keeksivormi põhja paber nii, et saad koogi hiljem mugavalt paberi abiga välja tõsta. Suru põhi sõrmedega keeksivormi põhja.
Blenderda täidise koostisosad samuti ühtlaseks kohupiimalaadseks massiks ja pane ühtlaseks põhjale peale. Lisa marjad. Küpseta ca 22 minutit, lõpu osas võid ahju panna küpsetama rohkem pealt.
Jahuta täiesti maha, suisa pane külma kohta mõneks ajaks seisma ja seejärel võta ettevaatlikult vormist välja.
Lugu on avaldatud koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta