Sellel neljapäeval jätkame eestimaisteist toiduainetest valmistatava toiduga. Retsepti autor on Sandra Puusepp ja tema toidublogi on Kükitav Mannatera.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Sandra Puusepp, Kükitav mannatera
- 20. september 2018
Hirsi-porgandi-suvikõrvitsa pätsid
(ca 10tk)
- 1 küüslauguküüs
- 1 väiksem sibul
- 1 porgand
- ca 200g suvikõrvitsat (mina koorisin, sest kodus kasvanud kõrvitsatel oli väga tugev koor)
- 1 tl (Himaalaaja roosat) soola
- näpu otsaga musta pipart
- ca 300g valmiskeedetud hirsiputru
- 3 spl kikerhernejahu
- peotäis peterselli
- 2-3 spl oliivõli
Haki küüslauk ja sibul peeneks ja prae 1 supilusikatäis oliivõlis kuni saabuvad aroomid, riivi porgand ja suvikõrvits, pane pannile, sega kokku ja praeg mõni minuti jooksul soola ja pipraga läbi. Pane segu kaussi, sega hulka hirsipuder, hakitud kujul petersell, kui soovid, siis veel lemmikürte ja 3 supilusikatäit kikerhernejahu. Maitse, kas on piisavalt soolane, maitsesta, kui tunned, et seda on vaja. Prae keskmisel kuumusel, pool aega kaane all, mõlemalt poolt krõbedaks.
Lugu ilmub Koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta