Sellenädalane veganretsept pärineb Anett Jakobsoni teadmise varasalvest. Anetti kokandusteadmisi leiab põneva pealkirjaga blogist Jummel Juurikas.

Laimi-tofu juustukook



Põhi:

8 digestive küpsist, purustatud
1 spl kookosrasva või taimset margariini

Täidis:

~400g tofut (Cauldroni tofu paki peal kirjas net 396g), nõrutatud
1 purk kookospiima (rasva üle 15%)
8 spl pruuni suhkrut
1 spl vaniljepastat
1-2 tl agar-agari pulbrit (soovitan esimene kord 2 tl panna, kui jääb liiga tahke, siis järgmine kord 1 tl)
1 laimi mahl+ poole laimi riivitud koor
1 tl matcha pulbrit kuumas vees korralikult ära lahustatud

Kellel matchat pole, tehke ilma selleta. Maitse on ikka imeline!

Kuidas teha:

1. Sulata kookosrasv ja sega kokku purustatud küpsistega. Suru rasvainega määritud väiksemasse lahtikäivasse koogivormi ja jäta külmkappi ootele.

2. Blenderda tofu, suhkur ja vaniljepasta ühtlaseks massiks.

3. Pane kookospiim väiksemasse potti (vala ettevaatlikult või tõsta esialgu lusikaga, jäta vesisem osa purki) sega vispliga hoolikalt sinna sisse agar-agar ja jäta 10 minutiks seisma.

4. Lisa tofusegu kookospiima sisse ja lase hoolikalt segades keema minna. Jäta 5 minutiks jahtuma.

5. Pane matcha pulber umbes supilusikatäie kuuma vee sisse ja sega, kuni on täielikult lahustunud. Lisa see koos laimimahla ja laimikoorega täidisesegusse. Sega vispliga täiesti ühtlaseks.

6. Vala täidis koogipõhjale ja pane külmikusse tahkuma 1 tunniks kuni üleöö. Kaunista kook vastavalt oma maitsele ja naudi!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - Laimi-tofu juustukook
Jaga: