Väga hea veganbesee õpetus asub siinsel lingil. Selle järgi talitades saab suurepärased põhjad.
- Toit ja aiandus
- Tekst ja foto: Sandra Puusepp, Kükitav mannatera
- 1. august 2019
Minu ahjus vaid vajas besee 15 min kauem valmimist 110 kraadi juures, et seest ka piisavalt kuivaks.
Kreemiks kasutasin järgnevaid vahendeid (sellest kogusest saab üsna õhukese kuni keskmise kihi ühele pavlovale, seega kui oled vahukreemi armastaja, siis tee topelt)
- 1 pk PLANTI kaeravahukoort
- 1 purk külmas hoitud (või 1h sügavkülmas) korralikku kookospiima
- 3 spl suhkrut
- 5 tilka sidrunimahlakonsentraati või 2 spl sidrunimahla
Võid soovikorral koogi teha ka ainult kaerakoore või ainult kookospiimaga.
Vahusta veidi kaerakoort ühtlaseks, lisa kookospiima tahke osa, mis külmas on eraldunud. Vahusta korralikult lisades samal ajal suhkur ja sidrunimahl. Kata pavlova ja lisa meelepärased marjad.
Kui oled põhjad kreemiga katnud, tuleks kook paari tunni jooksul ära tarbida, muidu besee saab liigset niiskust ja hakkab sulama.
Lugu jõuab teieni koostöös Eesti Vegan Seltsiga
Kui sulle see lugu meeldis, siis toeta sõltumatut rohelist meediat Anneta